4-weekse workshop Hormoonyoga & Voeding bij Bluebirds

4-weekse workshop Hormoonyoga & Voeding bij Bluebirds

We hebben ons rooster aangevuld met een nieuwe en empowering workshop: een 4-weekse workshop hormoonyoga en voeding die begint op zondag 27 januari 2019. De workshop wordt gegeven door Nederlandse hormoonyoga expert Sylvia Mullaart- Bonn van FusionYoga en onze eigen voedingsdeskundige Laura van Loka Voeding.

Tijdens deze workshop leren wij je hoe jij je hormoonhuishouding in balans kunt brengen door middel van yoga en voeding.

 

Wat is hormoonyoga?

De samenstelling en de hoeveelheid hormonen in een vrouwenlichaam kunnen fluctueren. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan in de hormoonhuishouding wat klachten kan veroorzaken. Deze klachten kunnen variëren van stemmingswisselingen tot onvruchtbaarheidsklachten.

Hormoonyoga zorgt ervoor dat hormonen in balans worden gebracht. Klachten kunnen hierdoor afnemen of zelfs verdwijnen. Dit komt doordat de oefeningen die je doet in een hormoonyogaserie de aanmaak van hormonen op een positieve manier beïnvloedt. Zo komt je hormoonhuishouding “in flow”. Dat heeft een gunstig effect op hoe je je voelt en op je lichaam. Tijdens de 4-weekse workshop leer je een krachtige yogaserie die je hormonen in balans kunnen brengen.

 


Het positieve effect van voeding op je hormonen

Ook je voeding kan van invloed zijn op je hormonen. Tegelijkertijd kunnen je hormonen ook van invloed zijn op je food cravings. Door bepaalde keuzes te maken in je voeding, kun je je hormonen in balans brengen. Daarnaast kan voeding een positief effect hebben op je hormoonbalans en ervoor zorgen dat jij je rustiger, fitter en beter in je vel voelt. Daarom is het belangrijk om te weten welke voeding daaraan bijdraagt.

De combinatie van hormoonyoga en hormoon bevorderende voeding zorgt ervoor dat je krachtige tools bezit die je kunnen helpen om je hormonen in check te houden.

 

Tegen welke klachten helpt hormoonyoga- en voeding?

Hormoonyoga- en voeding helpt onder andere tegen deze klachten:

  • PMS (Premenstruel Syndroom)
  • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom)
  • onvruchtbaarheid/ ondersteuning tijdens IVF
  • verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling
  • stemmingswisselingen
  • klachten tijdens de overgang


Voor wie is hormoonyoga- en voeding?

Doordat hormoonyoga- en voeding een positief effect heeft op een breed scala aan klachten, is het geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

 

Wat kun je verwachten?

In het onderstaande filmpje vertellen Sylvia en Laura je wat je van de workshop kunt verwachten.

 

De workshop bestaat uit vier sessies van 2,5 uur. De eerste twee workshop gaan over hormoonyoga, de derde over voeding. In de vierde workshop worden beide samengebracht. Na 3 maanden organiseren we een terugkomdag om te evalueren. De workshops zijn helaas niet los te volgen.

Na deze workshop bezit je alle tools om de yogaserie zelf thuis uit te voeren en je voeding aan te passen aan jouw lichaam en cyclus.

 

Early bird korting tot en met 31 december 2018

Tot en met 31 december 2018 kun je gebruik maken van een Early Bird korting. Je betaalt dan slechts € 129 in plaats van € 149. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan.

 

Maak gebruik van de Early Bird van € 129

Maak gebruik van de Regular Bird van € 149


Alle details op een rij

Wat? 4-weekse workshop Hormoonyoga & voeding
Wanneer? 27 januari 15.00 – 17.30 uur, 3 februari 15.00 – 17.30 uur, 10 februari 13.30 – 15.30 uur, 17 februari 2019 15.00 – 17.30 uur
Door wie? Sylvia Mullaart –Bonn (FusionYoga) en Laura Tjon Tsoe Jin (Loka Voeding)
Kosten? € 129 (t/m 31 december 2018) € 149 (vanaf 1 januari 2019)
Aanmelden:    Early bird     

                         Regular bird

 

 

Foto’s van Sylvia Mullaart-Bonn: Yoga Magazine