fbpx

Recept: Winterkost on a budget!

Recept: Winterkost on a budget!

Omdat het nog steeds halverwege februari is, het hard waait, het weer vies, mijn bankrekening bijna leeg, kortom: toe aan lente. Tot die tijd: comfort food to the max en dat is precies wat onderstaand is!

Linzenbolognese van Deliciously Ella

Voor 4 personen:

3 grote wortels

175g zongedroogde tomaatjes

3 tenen knoflook, gepeld en geperst.

2 blikken a 400g tomatenblokjes

400g tomatenpuree

2,5 mok groene linzen (500g)

zout en peper

500g glutenvrije pasta (bv van Lieke is Vrij)

Rasp de wortels grof en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Doe de wortels, zongedroogde tomaten en geperste knoflook in een grote steelpan met de tomatenblokjes, tomatenpuree, linzen en 1,5 mok kokend water (450 ml). Doe er zout en peper naar smaak bij.

Roer alles door en laat 45 minuten tot een uur sudderen onder af en toe roeren.

Kook als de saus bijna klaar is de pasta al dente, giet af en meng door de bolognese. Serveer er pasta bij.

P.S. Mocht je op zoek zijn naar een kookboek met makkelijke en snelle vegan en glutenvrije recepten: Ella is your Girl (en ze is dus ook de knappe dame hier op de foto)!

Recept afkomstig uit: Deliciouscy Ella

Hanneke

Volg Hanneke op Instagram via @peetershanneke

 

Lees ook:
Lekkere trek? Probeer dit eens
Van pompoen krijgen we nooit genoeg