Recept: De-na-Sinterklaas-bijkom-soep

Recept: De-na-Sinterklaas-bijkom-soep

Ik schrijf dit op de maandag na het Sinterklaas weekend en de afgelopen dagen stonden in het teken van witte pepernoten, rode wijn en familie. Vandaag voel ik me licht katerig (nog moe). Daarom las ik een semi detox dag in en maak ik een hele grote pan miso soep naar een recept van Rens Kroes.

Miso is 1 van mijn lievelings ingrediënten en het schijnt ook behoorlijk goed voor je te zijn. WIN WIN! Een paar benefits:

  • Het is een goede bron van vitamine B12
  • Het versterkt de kwaliteit van het bloed en lymfe stelsel
  • Het boost je immuunsysteem en helpt je cholesterol te verlagen

En een recept voor een grote pan soep:

Ingrediënten

5 stukken droge kombu

2 liter water

6 EL miso pasta

3 lente uitjes (gesneden)

4 teentjes knoflook

½ zoete aardappel

1 ½ wortel

½ courgette

175 g champignons

4 tl tamari (sojasaus)

Bereiding

Week de stukken kombu 10 min. in water. Doe de 2 liter water in een pan, voeg de miso toe en breng rustig aan de kook. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes en doe ze erbij in de pan. Knijp de knoflook boven de pan uit. Haal de kombu uit het water, snijd hem in stukjes en schep hem in de soep. Kook de soep ongeveer 30 min. op een laag vuurtje. Serveer met een tl. Tamari.

Hanneke

Volg Hanneke op Instagram via @peetershanneke