fbpx

Sweet Hazelnut Masala Chai

Sweet Hazelnut Masala Chai

Hoewel het bij ons nog niet ECHT koud is geweest, heb ik in deze maanden toch veel behoefte aan curry en romige drankjes. Helaas drink ik bijna nooit koffie. Ik word er hyper van, krijg het warm en sta in een opperste staat van AAN. Meestal bestel ik daarom (sorry koffietentjes!) een decafe amandel latte of, als dat op de kaart staat, huisgemaakte chai. Een goede Chai (die niet van poeder is gemaakt) is hemels. Mocht je tijd hebben: maak ‘m dan zelf! Onderstaand is een recept van Green Kitchen Stories. Enjoy!

Ingrediënten

2 kaneelstokjes

6 kruidnagels

6 geplette kardemom peulen

2 steranijs

1 stukje verse gember

2 EL groene thee blaadjes

1-2 EL palmsuiker

250 ml amandel of hazelnootmelk

En zo maak je het

Breng de kruiden en 250ml water aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten trekken. Haal van het vuur en voeg de thee en de palmsuiker toe. Haal de kruiden en de thee eruit en roer door. Voeg de notenmelk toe en verwarm opnieuw.

Let op: voor de kwaliteit van de chai is het echt belangrijk dat je het recept volgt.

Hanneke

Volg Hanneke op Instagram via @peetershanneke

Lees ook:
CiTea, de huisthee van Bluebirds