fbpx

Kip Masala met Yogi Power (recept)

Kip Masala met Yogi Power (recept)

Op zoek naar een eenvoudig gerecht? Probeer deze Kip Masala uit het Bluebirds voedingsplan onderdeel van het Bluebirds SuperFit programma en de Bluebirds City Retreat. Heb je wat hulp nodig om de alcohol te laten staan? Dit is een goede combinatie met Yogi Power thee van Citea. Met gember, zwarte peper, kardemon, kaneel en kruidnagel een sterke smaak die past bij de romige kokosmelk. Een fruitige thee zal de smaken laten verdwijnen, terwijl deze combinatie naast het versterken van de smaken in het gerecht, ook het vettige laagje in je mond laat verdwijnen. Wat ervoor zorgt dat je iedere hap nog beter proeft.

Een extra tip! Drink de thee met een scheutje schuim van opgeschuimde melk.

Kip Masala

(4 personen)

Ingrediënten:
300 gr kipfilet
300 gr sperziebonen
3 middelgrote zoete aardappelen
100 gr pompoen (in blokjes)
2 rode uien
2 teentjes knoflook
50 ml kokosmelk
1 blikje tomatenpuree
200 gr quinoa
4 tl kerriepoeder
2 tl laospoeder
2 tl kurkuma
peper
zout
olie (voor de marinade én om te bakken)
water

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met de kerriepoeder, de laospoeder en de kurkuma. Snipper de ui en doe deze in de schaal. Pers hier de knoflook boven uit en voeg de kipfilet en een snuf zout en peper toe. Schep goed om en laat de kipfilet ongeveer 10 minuten in de marinade staan.

Maak de boontjes schoon en kook ze in een pannetje met water beetgaar.

Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes.

Zet nu een grote braadpan op het vuur en doe hier wat olie in. Bak de stukjes gemarineerde kipfilet in 5 minuten rondom bruin. Schep regelmatig om zodat de uien en knoflook niet aanbranden.

Doe de zoete aardappel en stukjes pompoen bij de kip. Voeg de kokosmelk en tomatenpuree toe, roer goed door en schenk er vervolgens water bij tot dat alles net onder water staat. Laat de masala minimaal 25 minuten sudderen en roer regelmatig.

Doe quinoa in een pan en voeg hier kokend water aan toe. Laat op middelhoog vuur koken totdat het gaar is. Schep de sperziebonen door de kip masala en serveer met de quinoa.

Lees ook:
Zoek je een alternatief voor alcohol & cafeïne?
Ga mee op City Retreat op 7 mei!