Yin Therapie

zee2

Door Nanda van Praag (YogaNanda) @ Bluebirds Oost

Yin Therapie

Een combinatie van counseling (gesprek) en personal yoga.

Pasfoto - kopie

Over mij

Al jaren geef ik met veel plezier yoga, workshops en trainingen voor studenten met burn-out en spanningsklachten. Daarvoor heb ik gesprekstechnieken en muziek gegeven in het beroepsonderwijs en was psychosociaal begeleider en counselor. Acht jaar geleden nam ik ontslag en heb ik vier jaar in de horeca gewerkt. In die periode volgde ik vele trainingen en ik verdiepte mij in voeding en ayurveda.

In mijn lessen merkte ik dat voor sommige mensen een yogales alleen niet voldoende is om je beter te voelen. Dan is er meer nodig. Zo ontstond het idee om mijn counselingspraktijk te combineren met yoga.

Ik heb een diploma Hbo lerarenopleiding op zak, evenals een tweejarige post-hbo counselingsopleiding, meer dan 700 uur aan teacher trainingen en vele jaren ervaring, niet alleen in persoonlijke begeleiding, ook in het leven heb ik het nodige meegemaakt.

Naast mijn werk als Yin therapeut en yogadocent werk ik als pianist en één dag per week bij Slachtofferhulp Nederland.

Werkwijze

Yin Therapie is voor iedereen die ergens mee zit, als je last hebt van een probleem, als je hulp nodig hebt bij (fysiek-) emotionele klachten, bij levensvraagstukken, als je uit balans bent, uitgeput bent, angstig bent, heel veel piekert, down voelt, de weg kwijt bent, etc.

In het tweede gedeelte van het gesprek kijk ik welke yogahoudingen (asana’s) of oefeningen voor jou geschikt zijn, passend bij jouw unieke situatie, erop gericht om je te laten ervaren wat er nodig is en/of hoe yoga kan helpen.

Naast yin yoga, werk ik met meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen of een korte dynamische serie die je thuis kan doen. Ook gaan we op zoek naar jouw unieke kernkwaliteiten en mogelijke valkuilen. Tenslotte kunnen ook veranderingen in leefstijl of voedingspatronen aan bod komen.

Wat wordt bedoeld met yin?

Yin en yang zijn begrippen uit het oude China. Ze staan voor tegengestelde krachten of kwaliteiten in de natuur en in de mens. Ook de Indiase yoga filosofie kent dit principe. Yin staat bijvoorbeeld voor stilte, introspectie, aarde, donker, maan, rust. Yang staat voor beweging, expressie, vuur, licht, zon, energie. Yin en yang kunnen niet zonder elkaar en we hebben beide nodig.

Kosten

  • € 55,- per gesprek van 60 minuten

  • € 150,- voor 3 sessies van 60 minuten

WANNEER AANWEZIG BIJ BLUEBIRDS?

Nanda is in overleg aanwezig bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186).

WAAR?

Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186).

AFSPRAAK MAKEN

Maak een afspraak via de site: https://yoganandavanpraag.com/aanmelden-voor-yin-therapie/

CONTACT & AFSPRAAK MAKEN

Telefoon: 06 2490 3398

Email: YogaNandaAmsterdam@oulook.com

Website: https://yoganandavanpraag.com/