Ayurvedische Consulten en Behandelingen & Reiki Healing

By Pamela J. Ramnares (Ginger & Yoga) @ Bluebirds Centrum

Optie_sfeerfoto_PamelaJRamnares
20200305_Pam_portret

Over Pamela

In 2011 kwam Pamela voor het eerst in aanraking met Ayurveda vanwege haar eigen angststoornis en paniekaanvallen. Ze heeft 2 jaar lang een behandeltraject onder begeleiding van een ayurvedisch arts en yogatherapeuten doorlopen, waarbij ze zelf ook onderzoek deed naar holistische behandel- en ontgiftingsmethodes. Ayurveda was naar haar mening zo waardevol, dat Pamela besloot deze holistische vorm van geneeskunde te gaan studeren om de kennis zo te kunnen verspreiden en andere mensen te kunnen helpen.

Pamela studeerde in 2017 af als Ayurvedisch Practitioner aan de Universiteit van Barcelona. In 2016 en 2017 deed ze haar klinische praktijk aan het Patanjali Ayurved College, onderdeel van het ayurvedische ziekenhuis Patanjali Yogpeeth in Haridwar, India. Na 15,5 jaar voornamelijk in Barcelona te hebben gewoond, is ze sinds 2018 weer woonachtig in Amsterdam. Naast Ayurvedisch Practitioner is Pamela ook Reiki Master (Usui Ryoho Reiki) en yogadocente.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda, ook wel vertaald naar het Engels als the Science of Life, is een vorm van geneeskunde die meer dan 5000 jaar geleden in India is ontstaan. Het is de oudste vorm van geneeskunde officieel erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization) en baseert zich op zowel het genezen als voorkomen van ziekten. Ayurveda pakt gezondheidsproblemen bij de oorzaak aan. Behandelingen bestaan uit het zuiveren van lichaam en geest, en het omzetten van schadelijke leefgewoontes in gezonde routines die satmyic, ofwel verenigbaar zijn met de persoon en het leven. De basis van ayurveda bestaat uit drie pilaren: voeding, nachtrust en het juiste gebruik van onze energie. Je kunt bij wijze van spreke je hele leven goed slapen zonder een goede nachtrust te krijgen. 

Een goede gezondheid bereik je door binnen de parameters van je natuurlijke constitutie te blijven, ook wel prakruti genoemd, de balans tussen de drie doshas Vata, Pitta en Kapha. Je zorgt er dan voor dat al je lichaamsweefsels van optimale kwaliteit zijn waardoor er een goede circulatie van voedingstoffen en toxines is. Het is belangrijk dat gifstoffen tijdig en met regelmaat uit je lichaam worden verwijderd via de verschillende kanalen (urine, ontlasting, zweet en menstruatie). Volgens de ayurvedische teksten is de voornaamste oorzaak van de hedendaagse ziekten dan ook een slechte spijsvertering, waardoor gifstoffen zich ophopen, in het lichaam circuleren en zich vervolgens hechten aan de zwakke plekken, die verschillen per persoon.

Pamela’s werkwijze

Pamela vormt een team met de mensen die een wellnessprogramma bij haar volgen. Tijdens je eerste consult loopt ze samen met je al je achtergrondinformatie door. Ze vraagt naar je huidige voedingspatroon en levensstijl, maar ook naar je manier van leven voordat je eventuele gezondheidsproblemen had. Ze onderzoekt samen met je de oorzaken van je onbalans. Onderdeel hiervan zijn de ayurvedische pols- en tongdiagnose. Daarnaast leer je meer over je eigen ayurvedische constitutie. Pamela stelt vervolgens een wellnessprogramma voor je op dat bestaat uit een kort zuiveringsdieet, aanpassingen wat betreft je voeding en advies op het gebied van yoga asanas, pranayama, mantra’s, ayurvedische supplementen en specifieke behandelingen waar je baat bij zult hebben. Alle aanbevelingen worden gegeven volgens het seizoen waar we ons op dat moment in bevinden.

De ayurvedische behandelingen en programma’s vormen een transformationeel proces op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het is geen passief proces; jouw gezondheid is een project waar jullie samen aan werken. Pamela begeleidt je in je journey en leert je de belangrijkste ayurvedische principes, zodat je zelf controle kunt nemen over je gezondheid.

Kosten Ayurveda & Wellness

Consulten & behandelingen:

 • Intakegesprek Ayurveda & Wellnessprogramma (90 min.) – € 90,-
  Eerste afspraak inclusief wellnessprogramma met voedingsplan, routines en advies omtrent lichaamsbeweging/yoga asanas, pranayama, mantra’s, supplementen en behandelingen.
 • Follow-up (60 min.) – € 75,-
  Doornemen van het wellnessprogramma en aanpassingen waar nodig en volgens het seizoen.
 • Follow-up voor behandeling (20 min.) – € 25,-
  Korte check van je wellnessprogramma voor aanvang van een behandeling.
 • Ayurvedische Abhyanga Massage (90 min.) – € 90,- / (60 min.) – € 75,-
  Massage van het hele lichaam met warme kruidenolie. Zuivert diep en voedt de lichaamsweefsels en organen.

Wellnesspakketten:

 • Intakegesprek (90 min.) + Follow-up (60 min.) – € 155,- Geldigheidsduur: 3 maanden.
 • Intakegesprek (90 min.) + Abhyanga Massage (90 min.) – € 170,-. Geldigheidsduur: 3 maanden.
 • Intakegesprek (90 min.) + Follow-up (60 min.) + Abhyanga Massage (90 min.) – € 240,-. Geldigheidsduur: 3 maanden.
 • Intake (90 min.) + Follow-up (60 min.) + 3x Abhyanga Massage (90 min.) – € 420,-. Geldigheidsduur: 6 maanden.
 • 3x Abhyanga Massage (90 min.) – € 255,-. Geldigheidsduur: 3 maanden.
 • 5x Abhyanga Massage (90 min.) – € 435,-. Geldigheidsduur: 6 maanden.

Voor specifieke en lokale ayurvedische lichaamsbehandelingen verwijzen we je graag naar het complete overzicht op de website van Ginger & Yoga.

Wat is reiki?

Reiki is een alternatieve vorm van geneeswijze waarbij de therapeut via de handen met energie werkt. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan (1922). We hebben allemaal blokkades door traumatische ervaringen of stress. Hierdoor sluiten of vervuilen onze chakra’s, ook wel energiecentra genoemd. Wanneer we Reiki gebruiken kanaliseren we de ki (Japans), prana (Sanskriet) of chi (Chinees), ofwel de universele energie, via onze handen door deze op verschillende gedeelten van het lichaam te plaatsen en zo de chakra’s weer in balans te brengen. Een healingsessie geeft je vaak een warm, ontspannen gevoel, en kan veel losmaken op zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk niveau. Pamela werkt tijdens haar sessies graag met kristallen om de flow van je ki te activeren en je helingsproces optimaal te bevorderen.

Kosten Reiki Healingsessies

 • Reiki Healingsessie (60 min.) – € 65,-
 • 3x Reiki (60 min.) – € 180,-. Geldigheidsduur: 3 maanden.
 • 5x Reiki (60 min.) – € 275,-. Geldigheidsduur: 6 maanden.

Wanneer bij Bluebirds?

Maandag van 13.00 – 17.30 uur @ Bluebirds West (Jan Evertsenstraat 4-8, Amsterdam)

Meer informatie & contact

Website: www.gingerandyoga.com
Email: pamela@gingerandyoga.com
Tel: +31 (0)6 39 38 84 82