Massage, Trauma Verwerking, Energetic Healing & Access Bars

Access Bars, Body Remembers Trauma Therapy, Breathwork, Energetic Healing & Massage Door Sim Sidhu @ Bluebirds West 

KOM UIT JE HOOFD EN IN JE LICHAAM

Mijn naam is Sim en ik help mensen graag met het loslaten van allerlei soorten spanning, trauma en patronen. Dit doe ik door verschillende soorten behandelingen. De menselijke anatomie heeft mij altijd al gefascineerd en nu werk ik ermee om mensen te helpen met minder spanning door het leven te gaan. Hiervoor is het van belang dat je je bewust wordt van de spanning die je met je meedraagt. Door yoga, massage , trillen, ademwerk en energetisch werk leer je jouw lichaam beter kennen en leer je beter luisteren naar jouw lichaam. Uit het hoofd en in het lichaam. Minder denken en doen en meer voelen en bewust zijn van jezelf en wat je nodig hebt.

Sim Yoga-18

Ik heb in meerdere jaren verschillende trainingen en opleidingen gevolgd voor zowel yoga als massage. Ik geef yogales in de stijlen yin, yin/yang, vinyasa, hatha en yoga nidra. In de yogalessen combineer ik graag elementen van de verschillende stijlen die ik heb geleerd. Wat betreft massage combineer ik ook graag verschillende technieken door met jou te bespreken wat je nodig hebt en door intuïtief het lichaam aan te voelen tijdens de massage. Ik gebruik voornamelijk Thaise technieken om te masseren. Hiermee werk ik zowel op de spieren als het bindweefsel. Daarnaast maak ik gebruik van voetreflexologie, drukpunten en Thai Yoga Massage-technieken. Indien nodig kan ik je adviseren over hoe je zelf eventueel aan specifieke delen van je lichaam kunt werken door bijvoorbeeld bepaalde yogahoudingen of oefeningen regelmatig te beoefenen.

Behandelingen

ACCESS BARS

Wil je moeiteloos loslaten? Dan is een Bars-sessie precies wat je zoekt.
Met een sessie van Access Bars raak ik 32 punten op het hoofd zachtjes aan. In deze punten ligt de elektromagnetische energie opgeslagen van al jouw gedachten, emoties, overtuigingen die je gedurende jouw leven hebt opgepikt en die je met je meedraagt. Door deze punten te stimuleren, laat je de ‘bars lopen’. Dit kun je zien als een grote schoonmaak en het is heel moeiteloos loslaten van dat wat jou niet meer dient.

De één ervaart veel rust (mentaal, fysiek en/of emotioneel), de ander ervaart letterlijk ruimte en weer een ander ziet na enkele behandelingen dat bepaalde patronen anders zijn of zelfs verdwenen zijn. Eén sessie kan al verhelderend zijn, maar het wordt aangeraden om een aantal sessies te ondergaan, zodat er ook flink wat opgeruimd kan worden. Na één sessie voel je vaak al een hele diepe ontspanning, alsof je net 10 uur lang hebt gemediteerd.

Naast de ontspanning is het resultaat voor iedereen anders, omdat we allemaal andere overtuigingen en andere bagage hebben. Wat je loslaat bepaal je onbewust zelf. Nieuwsgierig of gewoon op zoek naar moeiteloze ontspanning? Dan ben je welkom voor één of meerdere sessies van Access Bars.

PRIJS ACCESS BARS

  • 60 minuten €65,-
  • 90 minuten €85,-

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 3 sessies van zowel 60 & 90 minuten. Vanaf de dag van de eerste behandelingen heb je daarna nog 3 maanden om gebruik te maken van de overige 2 behandelingen. Een strippenkaart kost respectievelijk €175,- en €235.

ACCESS ENERGETIC FACELIFT

Dit is een milde manier om de tekenen van veroudering te verminderen in het gezicht en het lichaam. Het gebeurt door een zachte aanraking van hoog op de borst, het gezicht, de hals en nek en het hoofd. De cellen van het lichaam worden hersteld en vernieuwd.

Deze veranderingen aan de buitenkant zijn het gevolg van het loslaten van allerlei beperkende overtuigingen, weerstand, niet verwerkte emoties en oordelen die we hebben opgeslagen tijdens ons leven. Ieder oordeel dat we hebben is terug te vinden als spanning in het gezicht of het lichaam. 
Het enige wat jij hoeft te doen is comfortabel liggen en ik doe het werk. Doordat je verschillende soorten spanning loslaat, verzacht je onder de huid. Hierdoor kan vermoeidheid uit je gezicht verdwijnen en lijk je jonger na enkele behandelingen.

Eén enkele sessie heeft al effect, maar voor meer en een langer blijvend effect worden meerdere sessie aangeraden. Over het algemeen voel je een diepe ontspanning na een sessie, je huid kan gaan stralen, je voelt je meer op je gemak met jouw uiterlijk en de overige effecten verschillen per persoon.

Nieuwsgierig naar het verjongende effect of wil je moeiteloos heel diep ontspannen? Boek dan een sessie en ervaar het zelf.

PRIJS ACCESS ENERGETIC FACELIFT

  • 70 minuten €75,-
  • 90 minuten €95,-

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 3 sessies van zowel 60 & 90 minuten. Vanaf de dag van de eerste behandelingen heb je daarna nog 3 maanden om gebruik te maken van de overige 2 behandelingen. Een strippenkaart kost respectievelijk €200,- en €265.

BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPY & TRAUMA RELEASE BREATHWORK

Dit zijn twee zeer effectieve technieken die je helpen om zowel kleine als grote trauma’s los te laten, zonder dat je erover hoeft te praten. De Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) is een techniek waarbij je op je rug ligt en vanuit de psoas worden er tremoren opgewekt. De trillingen zijn spanningen/trauma’s die je met je meedraagt, vaak onbewust. Hierdoor wordt het lichaamsgeheugen getriggerd en het lichaam besluit wat er als eerste losgelaten kan worden. De spanning van alle momenten waarop jij in jouw leven in een vries-stand bent geraakt of wanneer je niet kon vechten of vluchten, kun je via deze techniek loslaten. Soms leidt het zelfs tot een re-birth, een wedergeboorte.

Trauma Release Breathwork (TRB) is gebaseerd op de zeven pantseringen van Wilhelm Reich. Deze zeven bepantseringen kun je vergelijken met de zeven chakra’s. Hierin liggen allerlei gedragspatronen en denkpatronen en verdedigingsmechanismen opgeslagen. Met het ademwerk ontspan je eerst om vervolgens in een andere staat te geraken. In deze staat kan er nog meer worden opgeruimd. Deze techniek is geweldig om te combineren met BRTT, omdat je zo flink kunt opruimen: loslaten dat wat niet meer werkt voor jou, wat je niet meer nodig hebt. Ongeacht hoe lang je het al bij je draagt, vaak onbewust. Ook hierbij kan er een re-birth plaatsvinden.

Na 5-7 sessie van beide technieken heb je de BRTT onder de knie en kun je het zelf, zonder begeleiding, uitvoeren wanneer jij er behoefte aan hebt. Je leert dus een tool voor de rest van je leven, waarmee je spanning uit het lichaam kunt verwijderen. Wanneer jij het nodig hebt. Wil je meerdere sessies boeken, dan is er een intake via e-mail.

Idealiter boek je een één uur ontspanning (een behandeling naar keuze) om vervolgens BRTT en TRB te ondergaan. Hierdoor ben je al mee rin het lichaam dan in het hoofd. Dit betekent dat je zeker drie uur lang met mij bezig bent. Lukt dit niet of vind je het heel spannend, dan kun je ook enkel een sessie BRTT en/of TRB boeken. Ieder soort sessie duurt minimaal één uur, maar kan ook iets uitlopen.

PRIJS BRTT & TRB

Voor beide technieken hanteer ik een uurtarief van €75. Dit is inclusief de intake via e-mail, de behandelingen zelf en eventuele vragen achteraf. Kom je enkel voor één soort behandeling, dan ga ik ervan uit dat we één uur bezig zijn. Uiteraard zorg ik ervoor dat je helemaal ok bent wanneer je vertrekt.

ENERGETIC HEALING

Dit doe ik met behulp van Rigpa Energetic Healing, een helende energie-behandeling gebaseerd op de Medicine Buddha teachings, ontwikkeld door Boeddhistische monniken. Hierbij maak ik gebruik van Universele energie om de frequentie van (delen van) jouw lichaam te neutraliseren naar een gezonde staat. Dit heeft effect op jouw fysieke lichaam, maar ook op jouw mentale, energetische en emotionele staat. Het lichaam herstelt tijdens een behandeling en soms komen er onverwerkte emoties omhoog. Over het algemeen voelt een persoon zich ontspannen en gebalanceerd na een sessie.

PRIJS ENERGETIC HEALING

Duur 60 minuten, kosten €65,-

MASSAGES

Je kunt bij mij terecht voor een ontspanningsmassage of een deep tissue massage van 45, 60 en 90 minuten. Je kunt een 45 minuten massage boeken dat is gericht op:

  • De benen, heupen & voeten
  • Nek, schouders & rug

Voor de nek, schouders & rug kun je ook een 60 minuten massage boeken. Wil je je hele lichaam verwennen? Boek dan een 60 of 90 minuten ontspanningsmassage of een deep tissue massage. De deep tissue massage kan ik geven zowel met als zonder olie of een combinatie van deze twee. Waar nodig gebruik ik stretches vanuit Thai Yoga Massage. Ik masseer op gevoel, maar ook in overeenstemming met jou. Tijdens het masseren geef ik instructies voor de ademhaling om jouw lichaam nog meer te ontspannen.

PRIJZEN MASSAGES

  • 45 minuten €50,-
  • 60 minuten €65,-
  • 90 minuten €85,-

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 3 massages. Vanaf de dag van de eerste massage heb je daarna nog 4 maanden om gebruik te maken van de overige 2 massages. Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor massages van 60 & 90 minuten. Een strippenkaart kost respectievelijk €175,- en €235,-.

MASSAGE MET CUPPING

Cupping is een eeuwenoude techniek die in meerdere delen van de wereld wordt toegepast, op verschillende manieren. Ik gebruik enkel siliconen cups die ik deels gebruik met een glijdende techniek en deels de cups vacuüm laat zuigen op plekken die wat meer ´ontlading´ nodig hebben. Hierdoor kun je verkleurde cirkels op de huid zien die een aantal dagen tot een week zichtbaar kunnen zijn.

De voordelen zijn o.a. betere bloedcirculatie, het losmaken van opgehoopte afvalstoffen, losmaken van verklevingen in het bindweefsel en de blokkades in zachte weefsels van het lichaam losmaken. De energie in jouw lichaam gaat beter stromen door cuppen. De behandeling wordt vooral de eerste paar keer als intens ervaren, maar geeft ook een gevoel van verlichting/ontlading in zowel lichaam als geest.

Ik begin met een korte, milde massage om genoeg olie aan te brengen op het lichaam. Vervolgens gebruik ik cups, zolang dat ok voelt voor jou.

PRIJS MASSAGE MET CUPPING

Duur 60 minuten, kosten €65,-

PRIVE YOGALES

Wil je beginnen met yoga, maar vind je het spannend om het in groepsverband te doen? Heb je specifieke klachten? Zijn er bepaalde houdingen waar je aan wil werken? Dan kun je bij mij ook een privé yogales boeken. Dit kan eenmalig zijn of een reeks lessen. Ik geef les in de volgende stijlen: yin, yin/yang, vinyasa, hatha, nidra en restorative yoga.

PRIJZEN PRIVE YOGALES

Prijzen op aanvraag en afhankelijk van de locatie en het aantal lessen.

Wanneer bij Bluebirds?

Iedere maandagavond (17.30 – 21.30) en vrijdagmiddag (13.00 – 17.30) geef ik behandelingen bij Bluebirds West (Jan Evertsenstraat 4-8). 

Afspraak maken

Voor reserveringen en wijzigingen van je afspraken kun je terecht bij simsidhu.org. Wanneer ik je voor het eerst zie, is er een intake. Hou er rekening mee dat een eerste afspraak hierdoor wat langer duurt.

Contactgegevens

Voor vragen maak je gebruik van het contactformulier op simsidhu.org.