Massage, Energetic Healing & Access Bars

Massage, Energetic Healing & Access Bars Door Sim Sidhu @ Bluebirds West 

KOM UIT JE HOOFD EN IN JE LICHAAM

Mijn naam is Sim en ik ben yoga-docente en masseuse. Ook doe ik aan energetic healing. De menselijke anatomie heeft mij altijd al gefascineerd en nu werk ik ermee om mensen te helpen met minder spanning door het leven te gaan. Hiervoor is het van belang dat je je bewust wordt van de spanning die je met je meedraagt. Door yoga, massage en energetisch werk leer je jouw lichaam beter kennen en leer je beter luisteren naar jouw lichaam. Uit het hoofd en in het lichaam. Minder denken en doen en meer voelen en bewust zijn van jezelf.

Sim Yoga-18

Ik heb in meerdere jaren verschillende trainingen en opleidingen gevolgd voor zowel yoga als massage. Ik geef yogales in de stijlen yin, yin/yang, vinyasa, hatha en yoga nidra. In de yogalessen combineer ik graag elementen van de verschillende stijlen die ik heb geleerd. Wat betreft massage combineer ik ook graag verschillende technieken door met jou te bespreken wat je nodig hebt en door intuïtief het lichaam aan te voelen tijdens de massage. Ik gebruik voornamelijk Thaise technieken om te masseren. Hiermee werk ik zowel op de spieren als het bindweefsel. Daarnaast maak ik gebruik van voetreflexologie, drukpunten en Thai Yoga Massage-technieken. Indien nodig kan ik je adviseren over hoe je zelf eventueel aan specifieke delen van je lichaam kunt werken door bijvoorbeeld bepaalde yogahoudingen of oefeningen regelmatig te beoefenen.

Behandelingen

MASSAGES

Je kunt bij mij terecht voor een ontspanningsmassage of een deep tissue massage van 45, 60 en 90 minuten. Je kunt een 45 minuten massage boeken dat is gericht op:

  • De benen, heupen & voeten
  • Nek, schouders & rug

Voor de nek, schouders & rug kun je ook een 60 minuten massage boeken. Wil je je hele lichaam verwennen? Boek dan een 60 of 90 minuten ontspanningsmassage of een deep tissue massage. De deep tissue massage kan ik geven zowel met als zonder olie of een combinatie van deze twee. Waar nodig gebruik ik stretches vanuit Thai Yoga Massage. Ik masseer op gevoel, maar ook in overeenstemming met jou. Tijdens het masseren geef ik instructies voor de ademhaling om jouw lichaam nog meer te ontspannen.

PRIJZEN MASSAGES

  • 45 minuten €50,-
  • 60 minuten €65,-
  • 90 minuten €85,-

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 3 massages. Vanaf de dag van de eerste massage heb je daarna nog 4 maanden om gebruik te maken van de overige 2 massages. Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor massages van 60 & 90 minuten. Een strippenkaart kost respectievelijk €175,- en €235,-.

CUPPING

Cupping is een eeuwenoude techniek die in meerdere delen van de wereld wordt toegepast, op verschillende manieren. Ik gebruik enkel siliconen cups die ik deels gebruik met een glijdende techniek en deels de cups vacuüm laat zuigen op plekken die wat meer ´ontlading´ nodig hebben. Hierdoor kun je verkleurde cirkels op de huid zien die een aantal dagen tot een week zichtbaar kunnen zijn.

De voordelen zijn o.a. betere bloedcirculatie, het losmaken van opgehoopte afvalstoffen, losmaken van verklevingen in het bindweefsel en de blokkades in zachte weefsels van het lichaam losmaken. De energie in jouw lichaam gaat beter stromen door cuppen. De behandeling wordt vooral de eerste paar keer als intens ervaren, maar geeft ook een gevoel van verlichting/ontlading in zowel lichaam als geest.

Ik begin met een korte, milde massage om genoeg olie aan te brengen op het lichaam. Vervolgens gebruik ik cups, zolang dat ok voelt voor jou.

PRIJS CUPPING

Duur 60 minuten, kosten €65,-

ENERGETIC HEALING

Dit doe ik met behulp van Rigpa Energetic Healing, een helende energie-behandeling gebaseerd op de Medicine Buddha teachings, ontwikkeld door Boeddhistische monniken. Hierbij maak ik gebruik van Universele energie om de frequentie van (delen van) jouw lichaam te neutraliseren naar een gezonde staat. Dit heeft effect op jouw fysieke lichaam, maar ook op jouw mentale, energetische en emotionele staat. Het lichaam herstelt tijdens een behandeling en soms komen er onverwerkte emoties omhoog. Over het algemeen voelt een persoon zich ontspannen en gebalanceerd na een sessie.

PRIJS ENERGETIC HEALING

Duur 50 minuten, kosten €55,-

ACCESS BARS

Wil je moeiteloos loslaten? Dan is een Bars-sessie precies wat je zoekt.
Met een sessie van Access Bars raak ik 32 punten op het hoofd zachtjes aan. In deze punten ligt de elektromagnetische energie opgeslagen van al jouw gedachten, emoties, overtuigingen die je gedurende jouw leven hebt opgepikt en die je met je meedraagt. Door deze punten te stimuleren, laat je de ‘bars lopen’. Dit kun je zien als een grote schoonmaak en het is heel moeiteloos loslaten van dat wat jou niet meer dient.

De één ervaart veel rust (mentaal, fysiek en/of emotioneel), de ander ervaart letterlijk ruimte en weer een ander ziet na enkele behandelingen dat bepaalde patronen anders zijn of zelfs verdwenen zijn. Eén sessie kan al verhelderend zijn, maar het wordt aangeraden om een aantal sessies te ondergaan, zodat er ook flink wat opgeruimd kan worden. Na één sessie voel je vaak al een hele diepe ontspanning, alsof je net 10 uur lang hebt gemediteerd.

Naast de ontspanning is het resultaat voor iedereen anders, omdat we allemaal andere overtuigingen en andere bagage hebben. Wat je loslaat bepaal je onbewust zelf. Nieuwsgierig of gewoon op zoek naar moeiteloze ontspanning? Dan ben je welkom voor één of meerdere sessies van Access Bars.

PRIJS ACCESS BARS

  • 60 minuten €65,-
  • 90 minuten €85,-

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 3 sessies van zowel 60 & 90 minuten. Vanaf de dag van de eerste behandelingen heb je daarna nog 3 maanden om gebruik te maken van de overige 2 behandelingen. Een strippenkaart kost respectievelijk €175,- en €235.

ACCESS ENERGETIC FACELIFT

Dit is een milde manier om de tekenen van veroudering te verminderen in het gezicht en het lichaam. Het gebeurt door een zachte aanraking van hoog op de borst, het gezicht, de hals en nek en het hoofd. De cellen van het lichaam worden hersteld en vernieuwd.

Deze veranderingen aan de buitenkant zijn het gevolg van het loslaten van allerlei beperkende overtuigingen, weerstand, niet verwerkte emoties en oordelen die we hebben opgeslagen tijdens ons leven. Ieder oordeel dat we hebben is terug te vinden als spanning in het gezicht of het lichaam. 
Het enige wat jij hoeft te doen is comfortabel liggen en ik doe het werk. Doordat je verschillende soorten spanning loslaat, verzacht je onder de huid. Hierdoor kan vermoeidheid uit je gezicht verdwijnen en lijk je jonger na enkele behandelingen.

Eén enkele sessie heeft al effect, maar voor meer en een langer blijvend effect worden meerdere sessie aangeraden. Over het algemeen voel je een diepe ontspanning na een sessie, je huid kan gaan stralen, je voelt je meer op je gemak met jouw uiterlijk en de overige effecten verschillen per persoon.

Nieuwsgierig naar het verjongende effect of wil je moeiteloos heel diep ontspannen? Boek dan een sessie en ervaar het zelf.

PRIJS ACCESS ENERGETIC FACELIFT

  • 70 minuten €75,-
  • 90 minuten €100,-

Het is mogelijk om een strippenkaart te kopen voor 3 sessies van zowel 60 & 90 minuten. Vanaf de dag van de eerste behandelingen heb je daarna nog 3 maanden om gebruik te maken van de overige 2 behandelingen. Een strippenkaart kost respectievelijk €200,- en €270.

YOGA NIDRA

Dit is de meest ontspannende vorm van yoga die ik tot op heden ben tegengekomen. Het wordt ook wel ‘slaap yoga’ genoemd. Je ligt heel comfortabel en ik begeleid je door een meditatie waarbij de frequentie van de hersengolven wordt verlaagd. Hierdoor kom je uit de fight & flight modus (sympathisch zenuwstelsel) en raak je in de rest & digest modus (parasympathisch zenuwstelsel).

Bij regelmatige beoefening van yoga nidra creëer je een sterker immuun systeem, chronische pijn kan verminderen of zelfs verdwijnen, bloeddruk wordt verlaagd, het brengt de linker- en rechter hersenhelften in balans, het vergroot de aanmaak van GABA, verlaagt de cortisol en verhoogt de aanmaak van serotonine en melatonine. Er zijn nog veel meer voordelen en ze zijn allen wetenschappelijk bewezen. Ook kan er worden gewerkt met een intentie waarbij je jouw gedrag in je dagelijks leven kunt beïnvloeden.

Je kunt een privé yoga nidra-sessie boeken, maar je kunt het ook combineren met een massage. Voor beide vormen geldt dat we via e-mail contact hebben, zodat ik weet met welk doel in specifiek voor jou een yoga nidra kan samenstellen. De yoga nidra kan zowel in het Engels als in het Nederlands gegeven worden.

PRIJS YOGA NIDRA

Losse yoga nidra: duur 30/40 minuten, €50,-
Yoga nidra i.c.m. een massage: duur 25/30 minuten, €35

PRIVE YOGALES

Wil je beginnen met yoga, maar vind je het spannend om het in groepsverband te doen? Heb je specifieke klachten? Zijn er bepaalde houdingen waar je aan wil werken? Dan kun je bij mij ook een privé yogales boeken. Dit kan eenmalig zijn of een reeks lessen. Ik geef les in de volgende stijlen: yin, yin/yang, vinyasa, hatha, nidra en restorative yoga.

PRIJZEN PRIVE YOGALES

Prijzen op aanvraag en afhankelijk van de locatie en het aantal lessen.

Wanneer bij Bluebirds?

Iedere maandagavond (17.30 – 21.30) en vrijdagmiddag (13.00 – 17.30) geef ik behandelingen bij Bluebirds West (Jan Evertsenstraat 4-8). 

Afspraak maken

Voor vragen en reserveringen kun je mij bereiken via simsidhu@gmail.com. Wanneer ik je voor het eerst masseer, is er een intake. Hou er rekening mee dat een eerste afspraak hierdoor wat langer duurt.

Contactgegevens

Voor vragen en reserveringen kun je mij bereiken via simsidhu@gmail.com.