Persoonlijke yoga & Yoga Therapy Case Studies

door Maroesja de Ruyter @ Bluebirds Centrum

actie-2

Persoonlijke, op jou afgestemde yoga & Yoga Therapy Case Studies

portret

Over mij

Mijn naam is Maroesja. Yoga heeft mijn leven op een positieve manier veranderd. En dat werkt door op vele vlakken: gezondheid, relaties en werk. Het heeft mij meer (zelf)vertrouwen gegeven, veerkrachtiger, en emotioneel stabieler gemaakt. Het helpt mij om betere keuzes te maken. 

Yoga is een pad dat mij altijd zal blijven inspireren. Na mijn eigen zoektocht in de wereld van yoga ontdekte ik Ashtanga, mijn dagelijkse practice. Nadat ik zelf heb ervaren wat yoga voor mijn lichamelijke, mentale, emotionele en energetische welzijn kan betekenen, ben ik mij meer gaan verdiepen in deze methode, een levenswijze. Mijn ervaring en kennis wil ik daarom delen om anderen te helpen yoga in hun leven te integreren en daarmee een positieve draai aan hun gezondheid te geven. Momenteel studeer ik aan de Yoga Therapy Institute. 

Achtergrond:

 • 2003 – 2005: Zen Shiatsu Opleiding Amsterdam
 • 2008 – 2009: Yoga Teacher Training (RYS 200 hrs)
 • 2017 – 2018: Asthanga Path (100 hrs)
 • 2019 – nu: studying at the Yoga Therapy Institute, Amstelveen
 • Diverse workshops en retraites in binnen- en buitenland met o.a. Eddie Stern, Richard Freeman en Mary Taylor
actie-1

Behandelingen

Persoonlijke/privé yoga
Je kunt bij mij een op een (of een op twee) yogalessen volgen voor als je wil beginnen met yoga, persoonlijke begeleiding wil bij het opbouwen van een eigen practice of meer verdieping zoekt naast de led classes die je wellicht al volgt. De lessen worden afgestemd op jouw behoeften en interesses. Een mooie manier om op persoonlijke wijze meer balans te brengen in je leven en stress te verminderen.

Yoga Therapy Case Study
Voor mijn studie aan de Yoga Therapy Institute werk ik met case studies. De opleiding combineert medische basiskennis met de laatste wetenschappelijke onderzoeken en hoe yoga een bijdrage kan leveren aan het verlichten van blessures, gezondheidsklachten of een betere kwaliteit van leven. In deze trajecten creëren we na een uitgebreide intake een gepersonaliseerde en ondersteunende yoga practice waarbij ik kijk naar jou als persoon. Naar je huidige levensfase en lichamelijke/mentale klachten, maar ook je (medische) geschiedenis. Een sessie zal meestal bestaan uit lichamelijke oefeningen (asana’s), ademhalingsoefeningen en technieken om te ontspannen. Alle case studies voer ik uit onder begeleiding van mijn mentor. 

Yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of gezondheid. 

Yoga Therapy Case Studies sessies kunnen helpen bij:

 • Stress, burnout klachten
 • Rug- schouder- en nekblessures/klachten
 • Hernia / S.I. gewricht / Bekkeninstabiliteit
 • Osteoporose
 • (Chronische) vermoeidheid
 • Hormonale klachten, disbalans
 • Chronische aandoeningen / auto-immuun ziekten
 • Reumatoïde artritis / artrose
 • Hoge bloeddruk / condities betreffende hart en circulatie
 • Herstellende van een ziekbed

Werkwijze

Bij de privé/persoonlijke yoga sessie stem ik de les af op jou, je wensen, interesses en hoe je je die dag voelt. Tijdens de les hoop ik je meer verbinding met je zelf te laten ervaren zodat je vervolgens met meer kracht, soepelheid, rust en ruimte in zowel lichaam als hoofd naar buiten gaat, je dag in.

Bij de Yoga Therapy Case Study beginnen we met een uitgebreide intake (60-90 minuten). Tijdens de lichamelijke- en ademtest die daarna -in een aparte afspraak- volgt, bekijken we hoe je mobiliteit is, hoe je lichaam functioneert en om eventuele blessures te lokaliseren.

Daarna maak ik een plan van aanpak dat ik bespreek met mijn mentor. In de vervolgsessies gaan we daarmee aan de slag. Tussentijds blijft er altijd ruimte om de werkwijze aan te passen, aan hoe je je op dat moment voelt. Ook is er ruimte en tijd voor reflectie op je practice. Vaak wordt een korte set van oefeningen meegegeven om thuis te doen en de voordelen meer te integreren in je dagelijkse leven.

Waarbij kan het helpen?

Meer rust, beter leren omgaan met stress, verhogen van je algehele welzijn en energieniveau, een kalmer en helder hoofd. Verbeteren van mobiliteit, verlichten van fysieke klachten. Met als doel een algehele verbeterde kwaliteit en functioneren op de langere termijn. 

Kosten

Persoonlijke/privé yoga:
1 sessie 60 minuten €60,-
5 sessies 60 minuten €260,-
10 sessies 60 minuten €450,

Yoga Therapy Case Study*:
Intake & lichamelijke test: gratis
Daarna een minimum van 2 sessies**
1 sessie: € 30

*Omdat ik nog in opleiding ben, hanteer ik een aangepast tarief (ter vergelijking: gangbaar tarief bij een gecertificeerde yoga therapeut is €80 – €100)

**I.v.m. de voorwaarden van mijn studie en afstuderen behoren de case studies uit minimaal twee sessies te bestaan (naast de intake en de lichamelijke test). Het continueren van yoga therapy sessies na 2x is uiteraard mogelijk.

Wanneer aanwezig bij Bluebirds?

Maandag van 08:30 – 13:00 uur bij Bluebirds Centrum (Prinsengracht 493, Amsterdam).
Andere dagen & tijden in overleg.

Afspraak maken

Maak een afspraak door een mail te sturen naar Maroesja de Ruyter: maroes@mac.com.

Contact

Email: maroes@mac.com
Telefoon: +31 6 12 25 44 02