Online workshop Hormoonyoga & Voeding

In oktober starten we weer met de workshop Hormoonyoga & Voeding. Dit is de laatste keer met Sylvia Mullaart, dus doe mee!

In deze driedelige online workshop leer je hoe je je hormoonhuishouding in balans kunt brengen door middel van yoga en voeding. De workshop wordt gegeven door Nederlandse hormoonyoga expert Sylvia Mullaart-Bonn van FusionYoga en onze eigen voedingscoach Laura Barbara.

Luister hier naar een podcast van Sylvia & Laura over hormoonyoga.

19. Week 5 - Ga stress te lijf - Deel A.00_18_34_14.Still004

Wat is hormoonyoga?

De samenstelling en de hoeveelheid hormonen in een vrouwenlichaam kunnen fluctueren. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan in de hormoonhuishouding wat klachten kan veroorzaken. Deze klachten kunnen variëren van stemmingswisselingen tot onvruchtbaarheidsklachten.

Hormoonyoga zorgt ervoor dat hormonen in balans worden gebracht. Klachten kunnen hierdoor afnemen of zelfs verdwijnen. Dit komt doordat de oefeningen die je doet in een hormoonyogaserie de aanmaak van hormonen op een positieve manier beïnvloedt. Zo komt je hormoonhuishouding “in flow”. Dat heeft een gunstig effect op hoe je je voelt en op je lichaam. Tijdens de online workshop leer je een krachtige yogaserie die je hormonen in balans kunnen brengen.

Het positieve effect van voeding op je hormonen

Ook je voeding kan van invloed zijn op je hormonen. Tegelijkertijd kunnen je hormonen ook van invloed zijn op je food cravings. Door bepaalde keuzes te maken in je voeding, kun je je hormonen in balans brengen. Daarnaast kan voeding een positief effect hebben op je hormoonbalans en ervoor zorgen dat jij je rustiger, fitter en beter in je vel voelt. Daarom is het belangrijk om te weten welke voeding daaraan bijdraagt.

De combinatie van hormoonyoga en hormoon bevorderende voeding zorgt ervoor dat je krachtige tools bezit die je kunnen helpen om je hormonen in check te houden.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en helpt onder andere tegen deze klachten:
 • PMS (Premenstrueel Syndroom)
 • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom)
 • Onvruchtbaarheid/ ondersteuning tijdens IVF
 • Verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling (zie onderstaande uitzonderingen)
 • Stemmingswisselingen
 • Klachten tijdens de overgang
De workshop is echter niet geschikt voor:
 • Vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven of korter dan 6 maanden geleden zijn bevallen
 • Vrouwen met endometriose
 • Vrouwen met myomen
 • Vrouwen met borstkanker (vanaf 1 jaar na de laatste behandeling mag je meedoen)

Tijdens deze workshop leer je:

 • Een krachtige ademhalingstechniek, die de hormoonklieren stimuleert.
 • Een energiecirculatie, die je helpt om je energie op peil te houden tijdens de verschillende fasen van je cyclus.
 • Menstruatie zonder veel klachten op gang te brengen.
 • Overgang wordt hanteerbaarder en de klachten worden minder heftig.
 • Welke hormonen belangrijk zijn voor de vrouwelijke cyclus, maar ook voor je energie, stemming en algehele gezondheid.
 • Welke hormonen bij jou uit balans zijn.
 • De zes belangrijkste hormoonverstoorders en hoe je deze kunt aanpakken.
 • Welke voeding en supplementen je kunnen helpen bij een gezonde hormoonbalans.

Wat kun je verwachten?

 • Drie maanden toegang tot een online academie met video modules die je kunt bekijken wanneer het jou uitkomt
 • 2x een Meet-the-Experts live-sessie met Sylvia en Laura, waarin de hele hormoonyoga serie wordt geoefend en je al je vragen kunt stellen. Deze vinden online plaats via Zoom.
 • Werkboek hormoonyoga
 • Hormonenchecklist & uitleg
 • Certificaat

De workshop bestaat uit drie delen. In totaal ben je ongeveer 7 weken bezig met de workshop.

Je ontvangt een mail wanneer het volgende onderdeel online staat. Je kunt de video’s dus bekijken wanneer het jou uitkomt. Zorg wel dat je in de tussentijd (dagelijks) oefent, zodat je de serie goed aanleert en je je vragen kunt stellen in de Meet-the-Experts sessies.

Aan het eind van de cursus kun je:

 • Verwachten dat je minder pijn hebt bij de menstruatie.
 • Dat je minder last hebt van wisselende emoties.
 • Dat je leven niet beheerst wordt door je cyclus.
 • Dat je overgang een periode is van transformatie in plaats van verlies.
 • Invloed uitoefenen op jouw hormoonbalans met voeding & leefstijl.
 • Direct effect merken van het aanpassen van je voeding op je energieniveau en welzijn.

De workshop begeleiders

Copy of Bluebirds Blog Posts (4)

Over Laura:
Laura is (orthomoleculair) voedingscoach met een master in de psychologie. De afgelopen jaren begeleidde ze al honderden cliënten naar een gezondere leefstijl en gaf ze regelmatig workshops over voeding & leefstijl, zowel in het bedrijfsleven als in yogastudio’s en sportscholen. Haar specialisaties zijn hormonale klachten, hoogsensitiviteit en stress. Consulten vinden plaats bij Bluebirds en kun je vaak vergoed krijgen in je (aanvullende) verzekering.

Over Sylvia:
Sylvia heeft een lange carrière in yogaland. Ze heeft zich geschoold in vele yogavormen zoals Hatha – Kundalini- Oki- en Taoïstische yoga. De laatste 10 jaar heeft ze zich vooral gespecialiseerd in de fascinerende  werking van yoga op de hormoonhuishouding. Door hormoonyoga kunnen vrouwen zich veel beter gaan voelen zodat stemmingswisselingen, PMS, vruchtbaarheid en overgang aangepakt kunnen worden. Ze geeft met veel plezier daarin lessen en een opleiding.

Alle details op een rij

Wat? Driedelige online workshop Hormoonyoga & Voeding
Wanneer? Vanaf 13 oktober.
Waar? Online
De Meet-the-Experts sessies vinden plaats via Zoom. Deze zijn op:
Zondag 6 november 11.00-12.30 uur
Zondag 20 november 11.00-12.30 uur

Wil je meer weten? Mail naar info@blue-birds.nl
Door wie? Sylvia Mullaart–Bonn (Fusion Yoga), Laura (LauraBarbara)
Kosten?
Price €249,- (incl. btw)
Meld je hier aan!

Testimonials

Dit is wat voorgaande deelnemers zeggen over deze workshop:

“Dit is een erg interessante cursus voor alle vrouwen. Het wordt zo enthousiast gebracht dat je meteen aan de slag wil. Men neemt de tijd om alles uit te leggen en het is interactief zodat je met al je vragen terecht kan. Zelfs na de cursus staat men hiervoor nog open ! Absolute aanrader en zo bemoedigend.”
Caroline

“Als een spons heb ik geprobeerd alle deskundige uitleg, informatie, techniek en tips te absorberen en het heeft me enorm goed geholpen! Mijn lichaam en zelfs de problematische waarde van mijn hormoon is verbeterd en dat ging samen met een diepere kennis, vaardigheid, goed humeur en levenslust! Een pluim voor jullie werk in trio Sylvia, Laura en Bluebirds, ik ben echt dankbaar en ik raad dit aan voor iedere vrouw!”
Maria

De gehele set beoefen ik vrijwel elke dag met het filmpje. Is echt heerlijk. Ik voel veel meer ruimte in mijn buik gebied, meer ontspanning. En daardoor ook meer rust in mijn lijf en dat terwijl ik al bijna 30 jaar yoga beoefen 🙂 Ben er dus heel blij mee!
Yna

“In juli heb ik de cursus Hormoonyoga en voeding bij jullie gevolgd, met de hoop mijn menstruatiecyclus weer regelmatig op gang te krijgen i.v.m. een kinderwens. Ik kan niet zeggen of dat gelukt is, want bij mijn eerste ovulatie na de cursus ben ik al in verwachting geraakt! Ik ben op dit moment 19 weken zwanger en voel me hartstikke goed. Ik wil jullie dan ook heel erg bedanken voor de fijne cursus, de voedingsadviezen en de yoga oefeningen. Want ik ga er echt vanuit dat deze hebben bijgedragen aan vertrouwen in mezelf en een gezond en sterk lichaam dat er klaar voor was om een kindje te laten groeien :)!”
Jeanine

“Prachtige workshop over hormoon yoga in combinatie met uitleg over de werking van hormonen. Veel uitleg over voeding. Erg handig en duidelijk verteld. Ook de sheets zijn erg handig om ten alle tijde terug te lezen. Zeker een aanbeveling om deze workshop te volgen.”
Anja

Ik ben Sylvia & Laura zo dankbaar! Na het stoppen met de pil bleef mijn menstruatie langer dan 12 maanden uit. Sinds het volgen van de 3-daagse hormoonyoga & voeding workshop en strikt alle voedingsadviezen opgevolgd te hebben, is mijn menstruatie weer op gang gekomen. Ook als je niet per sé (hormonale) klachten hebt, is dit een heel verrijkende cursus. Je leert binnen no-time de toegankelijke yogaoefeningen, wat voeding voor zowel lijf als geest kan doen en je krijgt helder inzicht in je eigen lifestyle. Uit ervaring weet ik nu dat door het aanpassen van een paar kleine gewoontes bijv. wat betreft voeding, je al een groot verschil kunt maken in hoe vitaal je je voelt. Ik heb de cursus als heel waardevol ervaren. Een relaxte sfeer en Laura & Sylvia zijn op een liefdevolle manier betrokken bij de cursisten.”
-Danja

“Mijn vriend en ik wilden graag proberen om zwanger te worden. Mijn menstruatie is altijd heel onregelmatig geweest. De ene maand laat, de andere maand niet, en soms zelfs meerdere maanden geen menstruatie. Hier wilde ik aan gaan werken en kijken of ik een regelmatige cyclus kon krijgen. Na ruim 8 maanden geen menstruatie te hebben gehad, kreeg ik in het  ziekenhuis te horen dat ik mogelijk PCOS heb. Ze vertelden me dat het waarschijnlijk heel moeilijk zou zijn om spontaan zwanger te raken en dat er geen advies is om de menstruatiecyclus regelmatig te krijgen: ‘Dit werkt allemaal heel complex en is niet eenvoudig op te lossen, je kan met medicatie beginnen om een eisprong op te wekken’. Dit stond mij enorm tegen en daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieve natuurlijke manieren om mijn hormonen weer in balans te krijgen en de cyclus te normaliseren.

Via mijn yogaschool heb ik mij aangemeld bij Laura en Sylvia voor de hormoonyoga cursus. Sylvia en Laura gaven mij direct het gevoel dat ik zelf iets aan mijn klachten kon doen, dat ik deze diagnose niet hoef te accepteren en dat zij al eerder goede resultaten hebben gehad met het ‘onbegrepen’ wegblijven van een eisprong. Dit gaf mij een goed gevoel en ik was enorm blij dat dit op mijn pad gekomen was. Sylvia en Laura leerden ons met humor en enorm veel kennis om bewuster met voeding, stress en simpele yoga oefeningen aan de slag te gaan. Na een week elke dag de oefeningen gedaan te hebben en te letten op voeding en rust werd ik ongesteld! Ongelofelijk en zo fijn dat mijn lichaam weer ‘herstart’ was! Ik voelde me direct opgelucht dat alles opgeruimd was en dat het blijkbaar nog werkt! Ik heb daarna geprobeerd elke dag de oefeningen te doen en rustig met de voedingsadviezen verder te gaan. Een maand later, weer een menstruatie! En nu… ja gaat het heel goed en ben ik 7 maanden zwanger!Ik kan de cursus van Laura en Sylvia van harte aanraden, het is als een warm bad. Je voelt je begrepen, komt in contact met andere vrouwen met vergelijkbare problemen en leert heel veel over het vrouwelijke lichaam, de cyclus, voeding, supplementen, omgaan met stress en hoe zelf meer in balans te komen. Ik geef deze cursus 5 uit 5 sterren en een 10!”
– Amber

 

 

Foto’s van Sylvia Mullaart-Bonn: Yoga Magazine