Haptonomisch Coach

Door Muriel Mariman @ Bluebirds Oost

Muriel
Muriel Mariman

Over mij

Als haptonomisch coach help ik jou om de signalen van je lijf te herkennen. Zo kun je deze als raadgever gebruiken en dichterbij jezelf komen. Je wordt je bewust van je patronen, verlangens en blokkades door middel van aanrakingen, bewustwordingsoefeningen en gesprekken.

Dat je mag vertrouwen op jezelf is iets dat ik jou graag laat ervaren. De interactie stem ik af op wie ik voor me heb. Ik heb een zachte kant en waar nodig kan ik ook confronterend zijn en je uitdagen. Ik geef je ruimte en stimuleer je om je eigen kracht op te zoeken.

Lang negeerde ik zelf de signalen van mijn lijf. Toen ik letterlijk omviel in 2013 kon ik niet anders dan eraan toegeven. Het was voor mij een openbaring om het piekeren gedag te zeggen en mijn emoties als raadgever te gebruiken. Mijn gevoel en intuïtie kreeg de ruimte. Ik dacht regelmatig: waarom heb ik dit niet eerder geleerd?! Dit is naar mijn idee essentieel om een vrij en rijk leven te leiden. Daarom is het mijn missie om anderen hierbij te helpen. Met House of Hapto help ik je thuis te voelen in je lijf.

Wat is haptonomie?

In de haptonomie staat de balans tussen denken, voelen en doen centraal. In onze maatschappij doen we vaak minder met ons voelend vermogen. Als je hier niet goed gebruik van maakt, is het alsof je richtingaanwijzers niet goed werken. Je kunt hierdoor vastlopen en mentale en lichamelijke klachten ervaren. Ook het hebben van goede relaties is lastiger.

Gelukkig kun je de balans herstellen en je voelend vermogen ontwikkelen. Ik kan je hierbij helpen. Je leert omgaan met emoties en je bewust te zijn van jezelf en je omgeving. Zo kun jij je echt vrij voelen in de keuzes die je maakt en ga je met vertrouwen en plezier het leven tegemoet. Thuis is je hele lijf.

Voor wie?

  • Je zoekt meer richting in je leven.
  • Je hebt moeite met het herkennen van grenzen.
  • Je hebt stress, piekert of voelt je onrustig.
  • Je hebt onverklaarbare of terugkerende klachten, zoals rug- hoofd- of spierpijn.
  • Je wilt meer doorzettingsvermogen.
  • Je vindt het lastig om keuzes te maken.
  • Je wilt een fijne relatie met jezelf en/of anderen.

Werkwijze

We beginnen met het helder maken van je hulpvraag. Door mijn lichaamsgerichte aanpak kan ik je helpen voelen wat je letterlijk en figuurlijk beweegt. Je beleeft en leert in het moment over je denk- voel- en gedragspatronen.

Aanrakingen: Waar je hoofd je op het verkeerde spoor kan brengen, helpt het aanraken je bij je primaire emoties te komen. Je wordt je meer bewust van je hele lijf. Dit zorgt voor ontlading en ontspanning en geeft je letterlijk en figuurlijk meer ruimte.

Gesprekken: Ik luister niet alleen naar wat je vertelt, maar kijk ook naar je non-verbale verhaal en kan dit aan je teruggeven. Zo leer je verstand en gevoel op één lijn te brengen.

Bewustwordingsoefeningen: Deze staan symbool hoe jij in het dagelijks leven met de dingen omgaat. Aan de hand van je hulpvraag gaan we aan de slag met gerichte oefeningen.

Kosten

Een sessie duurt 50 min tot een uur en kost € 60.

WANNEER AANWEZIG BIJ BLUEBIRDS?

Woensdagochtend 8:30-13:00 uur bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

AFSPRAAK MAKEN

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel, mail of vul het contactformulier in op mijn website.
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

CONTACT 

Muriel Mariman

Telefoon: +31633884211

Email: muriel@houseofhapto.nl

Website: https://www.houseofhapto.nl
Instagram: https://www.instagram.com/murielmariman