Orthomoleculair voedingscoach

Door Laura Barbara @ Bluebirds Oost

MarleenSahetapyFotografie-DYD Laura-64

Over mij

Als orthomoleculair voedingscoach, hormoonspecialist, psycholoog én ervaringsdeskundige begeleid ik je graag bij het bereiken van meer balans in jouw lichaam en geest. De afgelopen jaren begeleidde ik al honderden cliënten naar een gezondere leefstijl en gaf ik regelmatig workshops over voeding & leefstijl, zowel in het bedrijfsleven als in yogastudio’s en sportscholen.

Samen met mijn dochter Lizzy (2017) woon ik in Amsterdam. Sinds 2016 heb ik mijn praktijk bij Bluebirds in Amsterdam Oost. Zelf doe ik ook graag yoga en verdiep ik me veel in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Ik weet als geen ander hoe het is om niet lekker in je vel te zitten, altijd vermoeid te zijn, hormonale klachten,  chronische pijn te hebben en nog veel meer. Door mijn voedingspatroon maar ook door mijn leefstijl, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling heb ik een sterke fysieke maar ook mentale gezondheid gecreëerd. Ik voel me nu gezonder, vrolijker en fitter dan ooit en dat kan jij ook bereiken!

Kickstart sessie
In deze sessie (van 1,5 uur)  gaan we aan de slag met de belangrijkste stappen die je nú kunt zetten om beter in je vel te zitten! We nemen je voeding en leefstijl onder de loep en onderzoeken waar je klachten vandaan kunnen komen. Zo heb je een concreet plan om gelijk mee te starten en zelf verder mee aan je gezondheid te werken. Deze sessie is bijvoorbeeld heel geschikt bij de volgende onderwerpen en vragen:
– Inzicht in de voedingsstoffen je nodig hebt, in het algemeen of als je bijvoorbeeld vegetarisch, veganistisch of koolhydraatarm eet of als je veel sport.
– Het ondersteunen van je lichaam met voeding & supplementen bij vermoeidheid en stress / burn-out.
Hormonale klachten (zoala PMS, PCOS, onvruchtbaarheid, menstruatie- of overgangsklachten en stemmingswisselingen)
– Voeding & supplementen bij zwangerschap, borstvoeding en in de periode daarna.
Maag- en darmklachten (opgeblazen buik, wisselende ontlasting/prikkelbare darm, buikpijn en misselijkheid etc.)
Afvallen op een manier die bij jou past.
Intermittent Fasting.

Hier kun je alle info over de Kickstart sessie lezen en een afspraak maken.

3 maanden 1-op-1 programma Body, Mind & Energy
Dit traject is volledig afgestemd op jou en jouw proces. Verwacht een deepdive in je gezondheid op alle vlakken: fysiek, mentaal, hormonaal, emotioneel en energetisch. We onderzoeken alle factoren die je nog tegenhouden om je helemaal gezond te voelen, zoals stress, voeding, supplementen, slaap, beweging, gedragsverandering, mindset en je omgeving.

Door echt te luisteren naar je lichaam (in plaats van ertegen te strijden), te onderzoeken en voelen wat je nodig hebt en daar vervolgens naar te handelen kun je jouw systeem tot rust brengen. Dan komt er ruimte en kunnen verstoorde processen in je lichaam en geest weer goed werken. Het gevolg is dat je kunt herstellen en je weer fijn, gezond en in balans gaat voelen.

Inbegrepen bij dit programma is de EMB bloedtest, alle supplementen voor 3 maanden en toegang tot mijn online programma Mind your Body. Lees hier alles over dit traject!

Online programma Mind your Body
Mind your Body  is een online programma voor bewuste vrouwen, die gezond willen eten en leven vanuit rust en ontspanning. Dit programma is geen standaard dieet, maar je ontwikkelt jouw persoonlijke handleiding en manier van eten. Aan de ene kant laat je de voeding weg die je klachten en stress oplevert en waardoor je zenuwstelsel overprikkeld raakt. Aan de andere kant leer je waar je energie van krijgt en waar je de juiste voedingsstoffen vindt om je (fysiek en mentaal) goed te voelen.

Ook krijg je veel inspiratie en voorbeelden om gezond, makkelijk en toch heel lekker te eten. Je ontdekt wat de relatie is tussen voeding & stress en hoe je invloed hebt op de werking van hormonen, neurotransmitters en andere stoffen die belangrijk zijn voor jouw gezondheid. Door middel van o.a. meditatie, yoga (nidra) en ademhalingsoefeningen leer je je zenuwstelsel te kalmeren en ervaar je direct de rust in je  lichaam.
Je kunt dit programma zelfstandig volgen, waarbij je daarnaast altijd kunt kiezen voor persoonlijke sessies ter verdieping. Lees hier alles over het Mind your Body programma.

EMB Bloedtest
Ook kun je bij mij de EMB bloedtest (=Energetisch Morfologische Bloedtest) doen. Hiervoor heb ik de opleiding tot EMB Therapeut gevolgd. Deze test onderzoekt je bloed niet alleen op microscopisch, maar ook op energetisch niveau (op basis van resonantie). De EMB test heeft dus een andere, complementaire benadering van bloedonderzoek, waardoor je een uitgebreider beeld van je gezondheid krijgt.

Deze test is geschikt voor jou als je al een tijdje last hebt van (onverklaarbare) klachten of aanhoudende vermoeidheid, als je voelt dat je lichaam uit balans is, je niet lekker in je vel zet, niet goed kunt afvallen of last hebt van bijv. je darmen of hormonen. Maar ook als je je gewoon een check-up wilt doen, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

De uitslag geeft je inzicht in verstoringen en blokkades in je lichaam, waardoor de oorsprong van je klachten kan worden opgespoord. Denk aan voedselintoleranties, vitaminen- en mineralentekorten, ziekteverwekkers, hormonen maar ook stressbelasting en veel meer. Om deze verstoringen en blokkades op te heffen en je beter te voelen, ga je aan de slag met jouw voeding & leefstijl en neem je als aanvulling (tijdelijk) supplementen. je krijgt van mij een orthomoleculair voedingsadvies en -plan met duidelijke richtlijnen en concrete tips.  Hier vind je alle informatie over dit traject en kun je een afspraak maken. 

Wanneer bij Bluebirds?

Maandag 09.00 – 13.00 uur
Dinsdag 13.00 – 17.30 uur
Woensdag 13.00 – 17.30 uur

Op andere dagen en tijden zijn online consulten mogelijk.

Alle offline afspraken vinden plaats bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

Vergoedingen

De persoonlijke consulten kunnen door bepaalde verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed worden in de alternatieve verzekering. Ik ben aangesloten bij CAT vergoedbaar.

Hier vind je alle tarieven en vergoedingen.