Voedingscoach

Door Laura Barbara @ Bluebirds Oost

MarleenSahetapyFotografie-DYD Laura-64

Over mij

Ik ben (orthomoleculair) voedingscoach met een master in de psychologie. De afgelopen jaren begeleidde ik al honderden cliënten naar een gezondere leefstijl en gaf ik regelmatig workshops over voeding & leefstijl, zowel in het bedrijfsleven als in yogastudio’s en sportscholen. Samen met mijn dochter Lizzy woon ik in Amsterdam en sinds 2015 heb ik mijn praktijk bij Bluebirds in Amsterdam Oost. Zelf doe ik ook graag yoga en ben ik veel bezig met persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

In mijn coaching leer ik je te eten op basis van gezonde, simpele en praktische keuzes. Door bewerkte en gefabriceerde producten te vervangen door voedzaam, onbewerkt en lekker eten doe je je lichaam en geest een groot plezier. Zo krijg je meer energie, een goede spijsvertering, een sterke weerstand en breng je je hormonen in balans. Ook kom je op een gezond gewicht en zit je een stuk beter in je vel.

Persoonlijke consulten
Wil je een traject starten of een keer eenmalig advies? Consulten vinden plaats bij Bluebirds Oost of online. Samen bekijken we waar je nu staat, wat je nodig hebt en welke stappen je kunt zetten naar een gezonde en bewuste leefstijl. De wereld van voeding kan best ingewikkeld zijn, er is ook geen één dieet dat voor iedereen past. Daarom ga je onderzoeken wat bij jou past en waar jij je lekker bij voelt.

(Online) programma Mind your Body
Door mijn eigen gezondheidsproblemen en het leren omgaan met hoogsensitiviteit, (stress)klachten en een burn-out, herkende ik veel klachten en patronen bij mijn cliënten – vaak ook HSP’ers (hoogsensitieve personen). Hoogsensitiviteit is een aangeboren eigenschap en komt voor bij 1 op de 5 mensen. Ook als je veel stressklachten ervaart of in een burn-out zit, ben je vaak (hoog)sensitief. Je kunt dan meer last hebben van overprikkeling, stress, hoofdpijn, emoties (van jezelf en van anderen), perfectionisme, vermoeidheid, (voedsel)allergieën en emotie-eten.

Omdat ik geloof dat een sterk immuunsysteem, rust in het zenuwstelsel en goede voeding de basis is voor een goede gezondheid, heb een (online) programma voor hoogsensitieve vrouwen ontwikkeld: Mind your Body – HSP voeding & leefstijl. Met veel liefde en zorg heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld in dit unieke programma. In 6 maanden ervaar je dan ook echt meer balans in je lijf en rust in je hoofd. Want dat gun ik iedereen!

Je kunt het programma online volgen inclusief 1-op-1 coaching (online of bij Bluebirds Oost). Hier vind je alle informatie over het Mind your Body programma.

EMB Bloedtest
Ook kun je bij mij het EMB traject volgen. Dit traject bestaat uit de EMB test (=energetisch morfologische bloedtest), een uitgebreid rapport, consult en follow-up consult na 4-6 weken. Deze test onderzoekt je bloed niet alleen op microscopisch, maar ook op energetisch niveau (op basis van resonantie). De EMB test heeft dus een andere, complementaire benadering van bloedonderzoek, waardoor je een uitgebreider beeld van je gezondheid krijgt.

Deze test is geschikt voor jou als je al een tijdje last hebt van (onverklaarbare) klachten of aanhoudende vermoeidheid, als je voelt dat je lichaam uit balans is, je niet lekker in je vel zet, niet goed kunt afvallen of last hebt van bijv. je darmen of hormonen. Maar ook als je je gewoon een check-up wilt doen, want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

De uitslag geeft je inzicht in verstoringen en blokkades in je lichaam, waardoor de oorsprong van je klachten kan worden opgespoord. Denk aan voedselintoleranties, vitaminen- en mineralentekorten, ziekteverwekkers, hormonen maar ook stressbelasting en veel meer. Om deze verstoringen en blokkades op te heffen en je beter te voelen, ga je aan de slag met jouw voeding, leefstijl en neem je als aanvulling (tijdelijk) supplementen. je krijgt van mij een orthomoleculair voedingsadvies en -plan met duidelijke richtlijnen en concrete tips.

Ik kan de test bij je afnemen of je kunt het zelf doen als je niet in de buurt woont. Dan doen we de consulten via Zoom.  Hier vind je alle informatie over dit traject en kun je een afspraak maken. 

Workshops Voeding & hormonen
Ook heb ik zelf veel hormonale klachten ervaren, die door een bewuste leefstijl, voeding en beweging inmiddels veel minder aanwezig zijn. In mijn praktijk kom ik ook veel vrouwen tegen met een hormonale disbalans en uit onderzoek blijft dat maar liefst de helft van de vrouwen (in meer of mindere mate) klachten heeft rondom de menstruatie cyclus en vruchtbaarheid. In mijn workshops leer je dat je zelf meer invloed op je klachten hebt dan je denkt! Zo kun je veel doen aan PMS, PCOS, overgangsklachten, onvruchtbaarheid en stemmingswisselingen.

Bij Bluebirds geef ik regelmatig workshops rondom deze thema’s en samen met hormoonyoga-expert Sylvia Mullaart-Bonn hebben we de online workshop ‘Hormoonyoga & Voeding’ ontwikkeld. Bekijk deze pagina voor meer informatie en de data van de komende workshops.

Wanneer bij Bluebirds?

Maandag 09.00 – 13.00 uur
Woensdag 09.00 – 13.00 uur

Op andere dagen en tijden zijn online consulten mogelijk.

Alle offline afspraken vinden plaats bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

Vergoedingen

De persoonlijke consulten kunnen door bepaalde verzekeraars (gedeeltelijk) vergoed worden in de alternatieve verzekering. Ik ben aangesloten bij CAT vergoedbaar.
Hier vind je alle tarieven en vergoedingen.