Intuïtieve & Energetische Massage

door Anouk Kraakman

Over Anouk

Sinds ik in 2013/2014 mijn eerste massageopleiding deed en leerde over de menselijke anatomie en fysiologie, ben ik zeer gefascineerd door ons menselijke systeem. In die tijd kampte ik zelf met chronische pijn en de kennis die ik opdeed tijdens de opleiding hielp me om mijn eigen lichaam beter te kennen en ik leerde weer langzaam aanwezig te zijn in mijn lichaam. Ik kwam erachter dat ik m’n leven lang eigenlijk niet durfde te voelen, geen emoties en liever ook geen fysieke pijn. Ik was echt meester geworden in het wegdrukken van gevoelens en sensaties en leefde voornamelijk uit mijn hoofd. Met bewustzijn aanwezig zijn in het lichaam is mijn ingang geweest op het meer spirituele pad, het pad van zachter worden, weg van de pijn en leven vanuit je hart. Ik ervaar dit als het hebben van ruimte in mijn hele systeem. Middels mijn massage behandelingen wil ik jou ook de ruimte die je in je hebt laten ervaren.

Werkwijze

Ik werk intuïtief en gericht op waar jouw lichaam om vraagt. Mijn handen weten ondertussen meer dan dat ik logisch kan verklaren. Ik gebruik verschillende technieken die ik over de jaren geleerd heb en zoek naar spanningsrelease en doorstroming. Ik gebruik druk, strijkingen, kloppingen, klassieke massage grepen, sportmassage technieken, thai yoga bewegingen, ik schud af en toe wat en soms hou ik mijn handen wat langer stil om te focussen op het in beweging zetten van wat subtielere energie. Ook werk ik met ademhaling en coach ik je om met open aandacht aanwezig te zijn in je lichaam op plekken waar je juist niet zo graag wilt zijn. Als we die plekken weer durven te voelen kunnen we weer aanwezig zijn in ons lichaam en voelen we ons meer heel in ons gehele systeem. Als ik met jouw aandacht samenwerk dan merk ik dat vastgelopen energie sneller weer in beweging gaat en dit creëert ruimte en opening en hierdoor voel je je vrijer.

Mijn massages zijn een mix van energetisch spanning los ‘weken’ en het fysiek behandelen van spieren en gewrichten. Qua druk kan ik variëren al naar gelang wat jij fijn vindt (meer ontspanning of meer deep tissue style).

Behandelingen

Intuïtieve massage
Dit is meer de ‘klassieke’ massage waar jij vooral lekker ontvangt, gericht op ontspanning en opening in je lichaam (zowel stevige als rustige druk mogelijk). Waar nodig zal ik je alsnog af en toe een wat actievere rol vragen, bijvoorbeeld op plekken waar wat diepere spanning zit, maar je kunt ook gewoon lekker uit tunen tijdens deze massage en mij m’n werk laten doen.

Massage naar bewustzijn
Deze behandeling is wat meer gericht op mensen die interesse hebben in meditatie, lichaamsbewustzijn en bewustzijnsverruiming in het algemeen. We oefenen met aanwezig zijn in de gevoelsperceptie. Ik help je wanneer ik merk dat je in je hoofd schiet en je het zelf niet door hebt. Ik geef je handvatten/technieken om aanwezig te zijn in die gevoelsperceptie wanneer het lastig, pijnlijk of oncomfortabel voelt. Dit kan je vervolgens ook helpen om tijdens meditatie en (yin)yoga (en in het leven in het algemeen) meer aanwezig te durven zijn bij de dingen die opkomen. Jij hebt dus een wat ‘actievere’ rol, in de zin van ‘aanwezig zijn’, maar het resultaat zal nog steeds een ontspannen gevoel zijn!

Zwangerschapsmassage
De zwangerschapsmassage is vergelijkbaar met de intuïtieve massage, maar dan met de do’s & don’ts bij zwangerschap. Bij zwangerschapsmassage geef ik vaak wat extra aandacht aan de bilspieren en het hele bekkengebied, omdat dit het gebied is waar zoveel veranderd en spanning zich verzamelt, maar dit natuurlijk altijd in samenspraak met waar jij behoefte aan hebt.

Kosten

  • 60 minuten – €65,-
  • 90 minuten – €85,-

Locatie

Bluebirds West (Jan Evertsenstraat 4-8, Amsterdam)

Wanneer aanwezig bij Bluebirds?

Op vrijdagochtend van 08:30 – 13:00 uur. 

Aanmelden

Voor het maken van een afspraak kun je via SMS of Whatsapp contact met me opnemen. Als je vragen hebt kun je altijd even bellen.

Contact

Tel: 06-49317387