3-weekse workshop Hormoonyoga & Voeding (Oost – 2020)

5A2A3406

Na het succes van de vorige keer organiseren we in november 2019 weer een workshop hormoonyoga- en voeding: in een 3-weekse workshop leer je hoe je je hormoonhuishouding in balans kunt brengen door middel van yoga en voeding!

De workshop wordt gegeven door Nederlandse hormoonyoga expert Sylvia Mullaart- Bonn van FusionYoga en onze eigen voedingsdeskundige Laura van Loka Voeding.

Wat is hormoonyoga?

De samenstelling en de hoeveelheid hormonen in een vrouwenlichaam kunnen fluctueren. Hierdoor kan er een disbalans ontstaan in de hormoonhuishouding wat klachten kan veroorzaken. Deze klachten kunnen variëren van stemmingswisselingen tot onvruchtbaarheidsklachten.

Hormoonyoga zorgt ervoor dat hormonen in balans worden gebracht. Klachten kunnen hierdoor afnemen of zelfs verdwijnen. Dit komt doordat de oefeningen die je doet in een hormoonyogaserie de aanmaak van hormonen op een positieve manier beïnvloedt. Zo komt je hormoonhuishouding “in flow”. Dat heeft een gunstig effect op hoe je je voelt en op je lichaam. Tijdens de 3-weekse workshop leer je een krachtige yogaserie die je hormonen in balans kunnen brengen.

Het positieve effect van voeding op je hormonen

Ook je voeding kan van invloed zijn op je hormonen. Tegelijkertijd kunnen je hormonen ook van invloed zijn op je food cravings. Door bepaalde keuzes te maken in je voeding, kun je je hormonen in balans brengen. Daarnaast kan voeding een positief effect hebben op je hormoonbalans en ervoor zorgen dat jij je rustiger, fitter en beter in je vel voelt. Daarom is het belangrijk om te weten welke voeding daaraan bijdraagt.

De combinatie van hormoonyoga en hormoon bevorderende voeding zorgt ervoor dat je krachtige tools bezit die je kunnen helpen om je hormonen in check te houden.

Tegen welke klachten helpt hormoonyoga- en voeding?

Hormoonyoga- en voeding helpt onder andere tegen deze klachten:

  • PMS (Premenstruel Syndroom)
  • PCOS (Polycysteus-ovariumsyndroom)
  • onvruchtbaarheid/ ondersteuning tijdens IVF
  • verstoorde hormoonhuishouding na de bevalling
  • stemmingswisselingen
  • klachten tijdens de overgang

Voor wie is hormoonyoga?

Doordat hormoonyoga een positief effect heeft op een breed scala aan klachten, is het geschikt voor vrouwen van alle leeftijden.

Wat kun je verwachten?

De workshop bestaat uit 3 sessies van 3 uur. Elke sessie bestaat uit een yoga- en een voedingsgedeelte.

Na deze workshop bezit je alle tools om de yogaserie zelf thuis uit te voeren en je voeding aan te passen aan jouw lichaam en cyclus.

Testimonials

Dit is wat voorgaande deelnemers zeggen over deze workshop:

De cursus hormoonyoga- en voeding bij BlueBird is heel leuk! Samen met andere vrouwen de tijd nemen om het lichaam aandacht te geven. Met een fijne yoga-serie en voedingsadvies, van twee heerlijke docenten, krijg je tools en handvatten om iets te doen voor je gezondheid. Ik was er uit interesse, maar als je hormoonklachten hebt zou ik het zeker aanraden.”

– Heleen Timmerman, Sensiplanconsulent

De workshopbegeleiders

Over Laura:

Laura (Loka Voeding) is voedingscoach en gewichtsconsulent met een master in de psychologie. Ze geeft workshops en persoonlijk advies over gezond en bewust eten. Haar specialisaties zijn hormonale klachten, zwangerschap, afvallen, vermoeidheid en stress & burn-out. Consulten vinden plaats bij Bluebirds en kun je vaak vergoed krijgen in je (aanvullende) verzekering.

Over Sylvia:

Sylvia heeft een lange carrière in yogaland. Ze heeft zich geschoold in vele yogavormen zoals Hatha – Kundalini- Oki- en Taoïstische yoga. De laatste 10 jaar heeft ze zich vooral gespecialiseerd in de fascinerende  werking van yoga op de hormoonhuishouding. Door hormoonyoga kunnen vrouwen zich veel beter gaan voelen zodat stemmingswisselingen, PMS, vruchtbaarheid en overgang aangepakt kunnen worden. Ze geeft met veel plezier daarin lessen en een opleiding.

Alle details op een rij:

Wat? 3-weekse workshop Hormoonyoga
Wanneer? 1, 15 en 29 maart van 14.30 – 17.30 uur
Waar? Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam)
Door wie? Sylvia Mullaart–Bonn (Fusion Yoga), Laura Tjon Tsoe Jin (Loka Voeding)
Kosten? € 149
Aanmelden: klik hier

 

 

Foto’s van Sylvia Mullaart-Bonn: Yoga Magazine