Holistische Bekkenbodemtherapie & Ontspanningsmassage

Door Linda van der Schatte Olivier @ Bluebirds Oost

Linda vd Schatte

Integral Pelvic Therapy (IPT), ook wel holistische bekkenbodemtherapie, is een multidisciplinaire methodiek voor vrouwen met klachten in het bekkengebied. Denk bijvoorbeeld aan pijn bij het vrijen, incontinentie of weinig gevoelsbewustzijn of aarding. Ook vrouwen die moeite hebben met het aangeven of voelen van hun eigen grenzen zijn van harte welkom: aanraking wordt alleen ingezet bij een duidelijke ja van de cliënt. Daarnaast bied ik ook ontspanningsmassage en vaginismecoaching aan.

Linda van der Schatte

Over mij

Na mijn studie Wijsbegeerte aan de UvA was ik een wandelend hoofd geworden. Een aantal keer was het gelukt om stilte te ervaren en dat was alleen toen ik samenviel met mijn lichaam. Daarom besloot ik om mij verder te scholen op het gebied van lichaamsbewustzijn, eerst door het volgen van de vierjarige HBO-studie shiatsu (afgerond in 2019) en daarna de opleiding Integral Pelvic Therapy (IPT). Afgelopen najaar heb ik mijn diploma behaald; mijn scriptie ging over het verband tussen het beoefenen van de felt sense en het kalmeren van het sympathische zenuwstelsel, oftewel, hoe kun je door middel van mindfulness het reptielenbrein (fight/flight respons) tot bedaren brengen. Mijn interesse in het zenuwstelsel en de polyvagaaltheorie van Stephen Porges hebben mijn werkwijze in belangrijke mate beïnvloed.

Behandelingen

Integral Pelvic Therapy

Mijn missie is om vrouwen in hun bekken te laten landen waardoor ze beter in staat zijn om vanuit hun basis het leven vorm te geven. Tijdens een sessie geef jij het tempo aan, de nadruk ligt op vertragen om bewust te kunnen voelen. IPT is een uitnodiging om diep te gaan voelen wat er leeft in je bekken/lichaam. En… heel belangrijk, om bij deze gevoelens te blijven en te doorleven, ook als ze ongemakkelijk of pijnlijk zijn. Na een uitgebreide intake hebben we jouw hulpvraag geformuleerd en dit vormt het uitgangspunt voor de eerste sessie. Technieken die ik inzet tijdens een IPT-sessie zijn aanraking, wheel of consent, ademhalingsoefeningen, visualisaties, fasciastretches, massage (zowel inwendig als uitwendig) en energetische healing. Aanraking en inwendig werk wordt alleen ingezet bij een duidelijke ja van de cliënt.

Wat levert een IPT-sessie op?
Een gevoel van rust en aarding. Vermindering of verdwijnen van pijnklachten. Minder piekeren. Meer genieten van seks. Een betere verstandhouding met jezelf en met je partner. Meer zelfliefde. Beter in staat grenzen te voelen. Beter in staat grenzen aan te geven. Meer lichaamsbewustzijn.

Vaginismecoaching

Worstel jij met vaginisme/pijn bij het vrijen/seksuele problematiek, maar ben je nog niet klaar voor een IPT-sessie? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om een coachingssessie te boeken. Als ervaringsdeskundige (ik had vaginisme van mijn 16de tot mijn 31ste) help ik jou op empathische wijze. We brengen allereerst samen je hulpvraag in kaart en gaan vervolgens aan de slag om je eigen kracht te hervinden. Ik bied een luisterend oor en geef je advies (leefstijladvies en kruidenkennis) en oefeningen die je thuis in je eentje of met je partner kunt doen.

Ontspannings- of shiatsumassage

Mannen en vrouwen zijn welkom voor een ontspannings- of shiatsumassage. Ik masseer al meer dan vijftien jaar, in eerste instantie alleen als hobby binnen mijn familie en vriendenkring. Sinds ik een aantal jaar geleden ben afgestudeerd als shiatsutherapeut masseer ik op professioneel niveau, zowel bij Thrive (yogaschool in Oost) als bij Weleda (cityspa op de JP Heijestraat). Ik houd van de wijsheid van de spieren en het bindweefsel; via wat zij mij te vertellen hebben maak ik op een diep niveau contact met jouw lichaam. Mijn uitgebreide kennis van meridianen en TCM wijst mij de weg naar de perfecte druk en aanraking.

Kosten

  • Ontspanningsmassage (60 min) – 75 euro
  • Intake IPT* (60 min) – 75 euro
  • IPT-behandeling (120 min) – 145 euro
  • Vaginisme-coaching (60min) – 75 euro
  • Studenten krijgen 15% korting

Mocht je een minimuminkomen hebben, neem dan contact met mij op. Ik wil ook graag mensen met een kleine beurs van dienst zijn.

* Een sessie of een reeks sessies IPT-behandelingen wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreide intake. Je krijgt via de mail een formulier opgestuurd, deze dien je voor de intake in te vullen en in ieder geval 24 uur van tevoren terug te sturen. In het intakegesprek gaan we samen de reden van je bezoek onderzoeken, om zodoende een hulpvraag te formuleren. Deze zal als leidraad voor de behandeling dienen.

Wanneer aanwezig bij Bluebirds?

Dinsdagmiddag 13:00-17:30 uur bij Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

Afspraak maken

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel, mail of kijk op mijn website.

CONTACT 

Linda van der Schatte Olivier

Telefoon: +31612389607

Email: info@schattenvanlinda.nl

Website: www.schattenvanlinda.nl