Familieopstellingen workshop

“Hoe het precies werkt?
Dat weet niemand. Maar het is
magie, elke keer weer.
Waar ons verstand niet bij kan,
begrijpt onze ziel feilloos“

Jouw leven en alle ervaringen daarin zijn een spiegel. Eentje die je glashelder toont wat belangrijk is om te zien. In zich herhalende patronen. Doordat steeds dezelfde situaties of mensen op je pad komen. In gebeurtenissen en gedragingen die je telkens weer van je stuk brengen.

Met systemisch werken onderzoeken we jouw familiesysteem als bron van dit soort dynamieken. Onbedoeld zijn patronen, overtuigingen en gedragingen doorgegeven in de familielijn. Vanuit een onbewuste loyaliteit nam je dat wat je bekrachtigt, maar ook dat wat je beperkt over. Door dit in een familieopstelling zichtbaar te maken, slaan we een brug tussen de realiteit zoals je die waarneemt en dat wat je raakt op zielsniveau, diep binnen in jou. Op een bijzondere, indrukwekkende manier die wij van geen enkel ander instrument kennen, ontstaat ruimte voor (h)erkenning, beweging, ontwikkeling.

Wil jij ook ontdekken hoe jóuw familiegeschiedenis je dagelijks leven onbewust beïnvloedt? Spelen voor jou, privé of in je werk, steeds terugkerende thema’s of patronen een rol waar je maar geen vat op krijgt? Of lijkt het je interessant om -puur voor de ervaring of vanuit je werk- eens te ondervinden welke verborgen schat aan informatie een familiesysteem in zich draagt? Kom dan naar onze workshop familieopstellingen bij Bluebirds in Amsterdam.

Deze dag is voor iedereen die een eigen vraag/thema heeft of als representant/toeschouwer wil deelnemen. Met systemische oefeningen en opstellingen onderzoeken we de ingebrachte persoonlijke vragen/thema’s. Als representant kan aan je worden gevraagd om de hierbij betrokken familieleden te representeren. Keer op keer voltrekt zich dan iets bijzonders. Uit de onderlinge wisselwerking wordt zichtbaar hoe patronen en dynamieken uit het verleden zich wortelen in het heden. Door dit inzicht, het veranderen van posities of het benoemen van de dynamieken ontstaat beweging op zielsniveau. Energie gaat merkbaar stromen, oplossingsrichtingen worden zichtbaar en er komt ruimte voor acceptatie van ‘dat wat er is’.

Over Kim & Monique

De workshop wordt begeleid door Kim Lanjouw en Monique van Biessum. Beide werden opgeleid tot gecertificeerd opstellers door o.a. het Bert Hellinger Instituut en het Instituut voor Systemisch Werk.

Kim coacht, begeleidt en inspireert mensen al jaren naar een bewuster en liefdevoller leven. Volgens haar zijn familie-opstellingen een prachtige methode om de invloed die het verleden heeft op het huidige leven van mensen te verminderen. Zo kan het potentieel weer gaan stromen en kunnen ze zich vrij gaan bewegen. Ze maakt datgene zacht wat is verhard en brengt helderheid.

Monique is Corporate antropoloog en verbindt, in haar dagelijks werk als veranderkundige, inzichten uit dit vakgebied met haar kennis over sociale psychologie en menselijke ontwikkeling. Haar grootste passie is het coachen en begeleiden van mensen en organisaties naar positieve verandering. Met systemisch werk als belangrijk instrument betrekt zij daarbij de kracht en uitdagingen van alle systemen die hen omringen.

Kim_nieuw_8
Monique_familieopstellingen

Wanneer & waar
Zondag 22 januari  | 12.00 – 18.00 uur
Zondag 19 februari | 12.00 – 18.00 uur

Bluebirds Centrum | Prinsengracht 493 | Amsterdam

Investering

€ 150,- voor het inbrengen van een eigen vraag
€ 45,- als je als representant of toeschouwer wilt deelnemen
De prijs is inclusief thee, koffie en water, snacks en fruit. We vragen je zelf je lunch mee te nemen.

Tickets bestellen

Familieopstellingen Amsterdam – Live in Liberty
Deze workshop wordt in het Nederlands gegeven (stuur ons alsjeblieft een berichtje als je interesse hebt om deel te nemen aan een Engelstalige editie: monique@liveinliberty.nl of kim@liveinliberty.nl )