50 uur Yoga Verdiepingstraining (Wintereditie)

Duik in de wereld van yoga! Wél verdiepen, géén teacher worden!

Zin om je yoga practice een ‘boost’ te geven met oefeningen die zijn toegespitst op jou?

 • Wil je dieper op de materie in gaan en meer leren over de Yoga filosofie en geschiedenis?
 • Ontdekken hoe je deze oude wijsheid makkelijk in kan passen in je dagelijks leven?
 • Met eindelijk eens tijd om dieper in te gaan op de anatomie en fysiologie, zodat je kan plaatsen wat er gebeurt op fysiek level?
 • Wil je meer weten over het hoe, wat en waarom van ademhalingsoefeningen?
 • Wil je meer leren over jezelf en aan de slag gaan met persoonlijke doelen?
 • En intensief ervaren hoe de meer bekende houdingen nu echt uitgevoerd moeten worden? Qua techniek, alignment en aanpassingen?
 • Wil je meer weten over chakra’s en begrijpen wat het doel is van yoga asana’s en de bekendere series zoals de zonnegroeten binnen diverse stromingen (vinyasa, astanga, yin etc.) leren?
 • Wil je begeleid mediteren en mindful leren leven?
 • En….. ben je fan van yoga en gun je jezelf deze deep dive maar wil je (nog) geen teacher worden? Dan is deze training iets voor jou!


(Ik werk op maat, dus alle niveaus welkom)  

In vijf weekenden, verspreid over drie maanden, duiken we in de wereld van asana’s, filosofie, pranayama, meditatie, anatomie, fysiologie en energie.  

Omdat we de groep klein houden, is er ruimte voor persoonlijke aandacht in een veilige setting en kunnen we van elkaar leren. Tussen de weekenden door ga je aan de slag met theorie, praktische opdrachten en reflectie.

Deze training verrijkt je leven, een groot cadeau aan jezelf!

Over de training

Wat krijg je:

 • De weekends zijn een combinatie van theorie & doen. Je verdiept je in je eigen karakter en gewoontes. Zo leer je yoga in je leven te brengen, op een manier die jou past. Ieder weekend start met een yang practice en sluit af met een yin practice.
 • Het werkboek met praktische opdrachten gaat je helpen om je oefenritueel/thuispractice op te bouwen. Tijdens de weekenden ervaar je in alle rust het effect van elke oefening – ook van ademhalingsoefeningen. Daarnaast krijg je handvatten om ook thuis het mediteren makkelijk te integreren.
 • Het fijne is dat je je ervaringen ook door de week kan blijven delen binnen de groepsapp waarin je actief of non-actief kan zijn.
 • We bestuderen de oude leefwijze en richtlijnen van de het achtvoudige pad van Patanjali. Zo is deze training ook een ontdekkingsreis in de oude filosofie, gekoppeld aan moderne psychologie. Daarbij zullen we onderzoeken hoe je traditionele wijsheden kan vertalen naar onze moderne tijd en kijken we wat dit jou persoonlijk oplevert.
 • Al met al kan je door deze intensieve periode van oefening en zelfreflectie, blijvend je yoga practice ontwikkelen. Je verbetert en verdiept je yogapractice, zowel voor thuis, als eventueel in de lessen die je volgt op een yogaschool. En door deze bredere basis kunnen degenen die twijfelden over een teacher training, makkelijker besluiten of dat bij hen past. Maar zoals gezegd, ook beginnende yogi’s zijn welkom! We werken veel op maat, dus dat past prima.
 • Aan het eind van de training ontvang je een getuigschrift.

De training wordt gegeven in het Nederlands.

Wanneer?

Winter/Lente 2022
29 & 30 januari
12 & 13 februari
5 & 6 maart
26 & 27 maart
16 & 17 april

Tijden

Zaterdagen & zondagen: 13.00 – 18.00 uur.

Kosten

Regular: €569,- (incl. btw)
Super Early Bird (t/m 31 oktober): €499,- (incl. btw)
Early Bird (t/m 31 november): €520,- (incl. btw)

Aanbevolen literatuur wordt later bekend gemaakt.

Locatie

Bluebirds Oost (Louise Wentstraat 186, Amsterdam).

Meer informatie & aanmelden

Ik wil me aanmelden voor de 50 uur Yoga Verdiepingstraining.

Ik wil meer inhoudelijke informatie over de training.