Docenten

aniek

chantimai

Aniek Bengevoord

Ik besloot om na een korte omweg via de academische wereld, mijn enthousiasme en kennis van het bewegingsapparaat met meer mensen te willen delen. Tijdens mijn verre reizen werd ik regelmatig verleid door meditatie en yoga. Het voelt dan ook als een cadeautje dat ik al deze passies kan combineren in het geven van de Superles.
*Les: Pilates Flow & Superles 60 of 90

Chanti Mai

Mijn allereerste aanraking met yoga was in 2004. Ik speelde en reisde met een theatergezelschap door het land en tijdens onze warming up deden we yoga. Dit deden we met de hele crew, van acteur naar lichtman tot aan de decorbouwers toe. En cliché of niet, mijn lichaam verlangde naar meer en mijn geest werd maar al te nieuwsgierig naar deze filosofie. Stapsgewijs begon ik lessen en workshops te volgen en in daarop volgde de teacher trainingen.
*Les: Super Flow

bluebirds-blog-posts-4

eliane

Daniella Vons  

Yoga hielp mij enorm bij mijn drukke baan. Het gaf mij meer zelfvertrouwen, ontspanning en energie. Het heeft mij geholpen met de juiste beslissingen nemen. Uiteindelijk heb ik besloten om naar India te gaan en mij meer te verdiepen in de filosofie. Mijn missie is om met zoveel mogelijk mensen de ervaring en filosofie te delen die mij zo goed heeft geholpen om mijn leven meer ontspannen in te delen.
*Les: Restorative Flow, Super flow

Eliane Bernhard

Ik kwam met meditatie in contact vanwege chronische pijnen in mijn rug en vermoeide patronen waar ik zelf niet uit kwam. Ik was jaren op zoek naar antwoorden en op het moment dat ik met een meditatietraining begon, viel bijna alles op zijn plek. Ik leerde hoe krachtig onze gedachten zijn, hoe jezelf hiermee kunt afbreken, maar vooral ook kunt opbouwen. Na deze ervaring wist ik het zeker, iedereen heeft recht op dit inzicht, dit is mijn missie in dit leven!
*Les: Yoga Nidra

emma

Hailey

Bluebirds Blog Posts

Bluebirds Blog Posts (2)

Emma Brasser

Mijn belangrijkste boodschap die ik als docent dan wil geven, is om echt te luisteren naar hun eigen lichaam en dat men zichzelf niet teveel moet pushen. Pushen doen we namelijk al genoeg in ons dagelijkse leven. Ieder lichaam is anders, dus probeer je niet teveel te focussen op wat anderen in een les doen, maar richt je op jezelf en probeer echt naar binnen te gaan.
*Les: Zwangerschaps yoga, Yin yoga en Restorative Flow

Hailey Noa

Mijn eerste yogales volgde ik omdat ik mijn lenigheid wilde vergroten. Al snel merkte ik dat ik zowel tijdens als na de lessen rustiger was dan anders. Deze rust vond ik heerlijk en dat was voor mij een reden om steeds vaker mijn yogamat erbij te pakken. Gaandeweg ontdekte ik dat yoga voor mij de manier is mindful en bewust in het leven te staan. Deze ontdekking heeft gemaakt dat ik yoga centraal wilde stellen in mijn leven. Met die reden ben ik een yoga teacher training gaan volgen en ben ik aan de slag gegaan als yogadocent.
*Les: Superles 60 en 90, Pilates Flow

Hylke Hoekstra

Na een kantoor carrière ben ik er achter gekomen dat ik het liefst van mijn passie mijn dagelijkse bezigheid wilde maken. Geen kantoorbaan meer maar yogastudio’s vol yogi's. Qua karakter en energie past yin het beste bij mij en de keus om eerst de opleiding tot yin docent te doen was snel gemaakt.
"Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en welzijn. Mijn lessen focussen zich daarom vooral op zelfontdekking, ademhaling en acceptatie. Elke keer weer een meditatieve reis naar binnen naar wat is, zonder oordeel en met alle liefde voor jezelf."
*Les: Yin Yoga

Lauri Berkhoudt

“Ik zorg ervoor dat de yin lessen niet te zweverig worden, maar wil wel altijd een boodschap meegeven. Een stukje mindfulness en vooral dankbaarheid. Vooral het laatste vind ik heel belangrijk en ik denk dat het dat aspect is wat mijn lessen eigen maakt. Ik besteed ook altijd veel aandacht aan de muziek. Bij de yin lessen hou ik enorm van mantra's, zoals Devi Prayer afgewisseld met klassieke muziek van Ludovico Einaudi en Yann Tiersen. Tijdens mijn Superles kan je van alles verwachten: van happy hardcore, Dio tot onbekendere housenummers.”
*Les: Superles, Yin Yoga

Nur Bezema

Nur Bezema

"Het doel van mijn lessen is bewustwording van je eigen lichaam. Voelen hoe je beweegt en jezelf uitdagen zonder jezelf te pushen. Luisteren naar je eigen lichaam zonder jezelf te vergelijken met de anderen in de les of houdingen te forceren omdat je aan een plaatje wil voldoen.
Ik streef ernaar mijn lessen voor iedereen toegankelijk en uitdagend te maken, ongeacht leeftijd, lichaamsbouw of ervaring. Iedereen is welkom!"
*Les: Superles 60 of 90

nandavanpraag

Nanda van Praag

Het beoefenen van yoga heeft mij geleerd te ontdekken wie ik ben, wat mijn patronen en conditioneringen zijn, en daarbij liefde en compassie te ervaren.
In mijn lessen, die een meditatief karakter hebben, word je de mogelijkheid geboden om tot rust te komen, ruimte en weerstand te ervaren, te voelen waar jouw grenzen liggen en wat je nodig hebt.
*Les: Yin Yoga, Restorative Flow

nicolinesmalbraak

Nicoline Smalbraak

Tijdens mijn studie filosofie volgde ik het vak: Oosterse Filosofie. Mijn nieuwsgierigheid was aangewakkerd en ik kwam uit bij yoga, en later ook bij meditatie. In mijn zoektocht naar meer, begon ik eerst retraites te bezoeken in Nederland. Daarbuiten kwam ik uiteindelijk uit bij de docentenopleiding van het Centrum voor Mindfulness. In de afgelopen 1,5 jaar heb ik meer dan 500 uur les gegeven, een serieuze missie dus, die ik met erg veel plezier onderneem.
*Les: Mindfulness

valence

Valence Meijer

Mijn missie is om een ruimte te creëren waar mensen zich veilig voelen en durven naar binnen te keren. Bij jezelf naar binnen kijken helpt om te ontdekken wat er binnen in speelt, of dit nu fysiek of mentaal of emotioneel is. Yin Yoga is daar een hele mooie manier voor. Vanuit het lichaam en met ademhalingen zetten we die ontdekkingstocht naar binnen als het ware in.
*Les: Yin Yoga

untitled-design-4-2

Willemijn Maria

"Rond mijn 22e zat ik op de toneelschool, een geweldige opleiding, maar ook een grote uitdaging waar veel van je werd gevraagd zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Door de hoge prestatiedruk in combinatie met mijn faalangst, die alleen maar erger leek te worden gedurende het 1e jaar, voelde ik steeds meer angst om het podium op te gaan staan. Ik voelde me niet meer zo vrij en blij in mezelf als vroeger, en had last van oververmoeidheid, migraine en voelde me regelmatig erg somber. Vanuit dit ongemak ging ik op zoek naar verlichting en kwam ik uit bij de Kundalini Yoga."
*Les: Kundalini Yoga

Bluebirds Blog Posts (2)

Sanne Krop

"Ik ben jaren geleden ooit begonnen met Bikram yoga en kwam er later achter dat Vinyasa veel beter bij mij paste. Het speelse, minder serieuze daaraan vind ik heel fijn. Ik ben het steeds meer gaan doen, het hielp me heel erg mentaal en om meer verdieping te geven aan mijn leven.
Mijn lessen hebben een fijne, duidelijke opbouw, met houdingen die wekelijks terug komen en houdingen die heel erg afhankelijk zijn van het doel van de sequence van de betreffende week."
*Les: Superles, Super Flow

Bluebirds Blog Posts

Jolijn Bruijnaers

"Ik kwam voor het eerst met yoga in aanraking op de vooropleiding van de dansacademie. Pas na een aantal jaren dook ik dieper in de schoonheid van yoga om dichter bij mijn eigen kern te komen.
Laten we in de lessen geen doel voor ogen hebben, maar er wel naar streven om fijne energieën te delen, ons 'inner fire' flink te stoken en uiteindelijk de studio kalm, helder & energievol te verlaten."
Les: Super Flow, Superles