Recept Frozen Breakfast Bar

Breakfast bar bluebirds

Hoe fijn is het dat er altijd na de Superlessen in de ochtend een ontbijtje voor je klaar staat?! De afgelopen zomer was dit de Bluebirds frozen breakfast bar. De beste beloning na een intensieve les. We kregen dan ook veel vragen naar het recept die is ontwikkeld door voedingscoach Laura van Loka Voeding. Natuurlijk delen we deze graag met jullie! Lees hem gelijk door zodat je snel de keuken in kunt duiken! Yummie!

Recept voor de Frozen Breakfast Bar

Het handige van deze bars is dat je geen oven nodig hebt, alleen een vriezer.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor ongeveer 12 kleine of 6 grote reepjes:

  • 100 gram grove havervlokken
  • 1 rijpe banaan
  • 100 gram pindakaas
  • 20 gram kokosolie
  • 25 ml dadelstroop (meer of minder afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • snufje zout

Wat ga je doen?

Prak eerst de banaan goed en meng met de pindakaas en kokosolie. Doe dan de rest van de ingrediënten erdoorheen. Verspreid het mengsel over een platte plaat of in een plat bakje en druk goed aan. Sluit af en zet het een nachtje in de vriezer, zodat het goed hard wordt.
That’s it!

Laat het mengsel eerst wat ontdooien om er reepjes van te kunnen snijden. Doe ze daarna het liefst weer terug in de vriezer want bevroren zijn ze het lekkerst.

De Autumn Frozen Breakfast Bar

Vanaf 1 oktober 2018 krijg je na de Superles een herfstvariant van de frozen breakfast bar, met cranberries, kokos en kaneel. Zeker een reden om ‘s ochtends een Superles te komen volgen!

 

Comments are closed.