Fysio.Center

2

Fysiotherapie in combinatie met osteopathie
Fysio.Center is een fysiotherapie praktijk gecombineerd met osteopathie die gelooft dat er voor elke klacht een verklaarbare oorzaak te vinden is. Vaak moet er verder gekeken worden dan de pijnlijke plek om de oorzaak te vinden.

Het lichaam werkt als een keten
Osteopathie is een specialisatie van 6 jaar na fysiotherapie die gericht is op het behandelen van het gehele lichaam. Wanneer ergens in het lichaam een storing zit moet de rest van het lichaam compenseren om dit op te lossen. Door de primaire stoornis op te zoeken hoeft het lichaam niet meer te compenseren en zullen de klachten niet alleen oplossen maar ook niet meer terug komen.

Op zoek naar de stoornis in de keten
Stoornissen in het lichaam waardoor we moeten compenseren komen door oude blessures, operaties, infecties, ongelukken, e.d. De stoornissen kunnen zelfs jaren geleden en ergens anders in het lichaam plaats hebben gevonden. Iedereen heeft een andere geschiedenis door valpartijen, oude blessures, ongelukken, operaties, infecties, overtraining, bevallingen, etc. waardoor geen enkel lichaam dezelfde stoornissen heeft.

Behandel de kern niet het symptoom
Een persoonlijke aanpak is dan ook essentieel voor een succesvol herstel doordat de oorzaak van een ogenschijnlijke zelfde klacht totaal ergens anders vandaan kan komen. Een knieklacht kan bijvoorbeeld ontstaan doordat de enkel niet goed functioneert maar bij iemand anders kan een knieklacht ontstaan doordat de heup niet goed beweegt.
Bijvoorbeeld: terugkerende heupklachten kunnen veroorzaakt worden door een knie die niet goed strekt. De heup moet nu verder strekken om dit op te vangen en kan hierdoor overbelast raken. Alleen de heup behandelen zal een tijdelijke oplossing geven.

Prijzen voor Fysiotherapie

Intake en onderzoek zonder verwijzing*  
30 min - € 39,50

Behandeling fysiotherapie
30 min - € 34,50

*Meer informatie over tarieven en vergoedingen 

Contact
www.fysio.center
Info@fysio.center
06 14 89 36 04